– Jeg håper det finnes gode sjeler der ute som kan hjelpe oss

TRENGER HJELP: Elin Harlem Westbye og hunden Nemi, trenger hjelp til å samle inn penger til operasjon.

TRENGER HJELP: Elin Harlem Westbye og hunden Nemi, trenger hjelp til å samle inn penger til operasjon. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Da Elin Harlem Westbye (32) fikk vite at forsikringen ikke dekket operasjonen på 20 000 kroner, måtte hun ty til sosiale medier for å redde hunden sin.

DEL

I januar fikk Westbye beskjed om at hunden hennes, Nemi, har en kneskade som trenger operasjon. Da hun fikk vite at forsikringen ikke var i orden og ikke hadde mulighet til å betale for operasjonen, ble hun helt knust.

– Jeg ble veldig trist da legene fortalte at Nemi trengte operasjon. En så flott hund med så mye liv skal jo ikke lide. Hun har mange glade hundeår igjen så derfor skal jeg gjøre et forsøk på panteinnsamling for å dekke operasjonen hennes, sier Westbye til Halden Arbeiderblad.

Panteinnsamling og donasjoner

Westbye startet Facebook-gruppa Nemi trenger operasjon for en måned siden, med håp om å få hjelp av mennesker som kan sende henne pantelapper eller donere penger til en konto. Hun forteller at hun allerede har fått inn noen donasjoner og at gruppa har blitt delt.

– Jeg lagde gruppa i håp om at folk vil dele den videre. Til nå har jeg fått noen donasjoner, sier Westbye.

Løs kneskål

– Nemi har fått Patella, som betyr løs kneskål, i mest sannsynlig grad 3. Jeg meldte forsikringen for sent, og får derfor ikke dekket operasjonen. Det er jo min egen feil. Legen sier det vil koste meg rundt 20 000 kroner å få henne operert, sier Westbye.

Patella lokasjon er en tilstand der kneskåla flytter seg utenfor den furen på lårbenet som den normalt skal ligge i. Hos små hunder er innover lokasjon vanligst. Det typiske ved patellaluksjon er at hunden innimellom hopper på tre ben, for i neste øyeblikk å gå normalt.

Hunden Nemi var en omplasseringshund som Westbye tok over i fjor. Hun forklarer Nemi som en røver full av liv, og at det er umulig å ikke bli glad i henne.

– Jeg håper at mange blir medlem og deler gruppa videre, så budskapet sprer seg, sier Westbye.

HAR KNESKADE: Hunden, Nemi, har fått Patella, og trenger hjelp til å samle inn penger til operasjonen.

HAR KNESKADE: Hunden, Nemi, har fått Patella, og trenger hjelp til å samle inn penger til operasjonen. Foto:

Jeg håper det fins gode sjeler der ute som kan hjelpe oss

Westbye har selv en sjelden kronisk sykdom som påvirker hele kroppen, og gjør henne enda mer avhengig av hundene.

– Jeg syns det var veldig ubehagelig å starte gruppa på Facebook i utgangspunktet. Jeg er jo kronisk syk og jobber ikke, og har derfor ikke råd til å spytte ut 20 000 kroner, sier Westbye.


–Jeg gir ikke opp så lett. Jeg håper det fins gode sjeler der ute som kan hjelpe oss med denne innsamlingen.

Vil gi bort pengene til veldedighet

Westbye forteller at resten av pengene hun håper hun får inn, skal gå til veldedige formål for dyra. Det er ikke noe hun vil beholde selv.

– Resten av pengene etter medisiner og operasjon vil jeg gi til en god sak, gjerne lokalt som Dyrebeskyttelsen i Halden. Det er absolutt ikke noe jeg har lyst til å beholde, jeg vil bare få Nemi frisk, sier Westbye.

– Blir hun verre og får store smerter, er vi nødt til å avlive henne. Hun er jo bare fem år gammel og full av energi, det er veldig trist å se henne ha det vondt. Håper vi ikke må avlive noe så vakkert som henne, forteller Westbye.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken