Gå til sidens hovedinnhold

Eldrebølgens konsekvenser!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Torsdag 3. september står Veronica Aam fram i HA og sier at hun ruster seg for denne «bølgen». Noen må tåle å få et annet tilbud enn de har i dag. Kommunedirektøren har i et tidligere innlegg i HA rett og slett hevdet at det er på grunn av denne fryktelige eldrebølgen at Halden nå får en mye dårligere økonomi.

Det var også han som lanserte begrepet «godt nok» (ikke ordføreren). »Hver eneste krone må brukes riktig» sier han videre. Riktig, på kommunens premisser, eller for de av oss som kommer under den beryktede «bølgen»? Han sier selv at de har vært klar over at det i de neste tiårene vil det bli vesentlig flere eldre i Halden! Det er det vanskelig å tro på, for på meg virker det som om dette kommer som en gedigen og høyst uvelkommen overraskelse! I alle fall for administrasjonen.

Les også

- Noen må tåle å få et annet tilbud enn det de har i dag

«Flere må bo hjemme», hevder han også. Men dette er da ikke noe nytt. Jeg kjenner flere som i mange år kjempet for å få plass på en omsorgsbolig, og flere av dem har vært over 90 år, før de lykkes. Grunnen til det ble dem fortalt at de var altfor friske.

Min bestemor som for øvrig døde i 1946, var en klok dame. Hvis vi begeistret lovpriste et menneske vi nettopp hadde møtt, sa hun tørt: «Nå skryt ikke for tidlig, du ser dem ikke lenger enn til tennerne»! Og det samme må da gjelde i dag? Jeg har selv fått høre at jeg holder meg godt, men ingen ser hva jeg sliter med innvendig. Altså: Ingen ser andre «lenger enn til tennerne», og skal derfor ikke gå ut fra at de er friske, selv om det kan virke sånn! De som arbeider i helsevesenet sliter mer enn godt er, fordi de stadig er underbemannet.

Hvis Aam og kommunedirektør Vevelstad mener at elektronikken kan erstatt menneskelig kontakt, så tar de grundig feil!! Tulle Hveding hadde et utmerket innlegg i forrige uke, og hun vet absolutt hva hun snakker om, fordi hun i mange år har jobbet som frivillig, og som politiker var hun i Helse og Sosial utvalget. Så får vi håpe at både Vevelstad og Aam kan se med glede frem til å bli gamle.

Kommentarer til denne saken