– Vi skal jobbe for dobbeltspor helt til Halden

KLAR TIL KAMP: Eirik Milde (H) er klar på at hele Østfold-benken skal stå på for å få dobbelsporet jernbane helt til Halden.

KLAR TIL KAMP: Eirik Milde (H) er klar på at hele Østfold-benken skal stå på for å få dobbelsporet jernbane helt til Halden.

Artikkelen er over 4 år gammel

Nasjonal transportplan inkluderer fortsatt ikke dobbelsporet jernbane i hele Intercity-triangelet.

DEL

Mandag formiddag ble forslag til ny Nasjonal Transportplan (NTP) for perioden 2018-2029 presentert.

En del av planen som det knyttes store forventninger til for Haldens del, er hvorvidt det planlegges å bygge dobbeltspor fra Oslo til Halden.

De forvetningene fikk seg en knekk.

– Kun et forslag

I forslaget til ny NTP skyves de siste strekningene i Intercity-triangelet ut av prioriteringslisten. Det er nemlig ikke samfunnsøkonomisk lønnsomt nok å forsvare utbygging av dobbeltspor helt til Halden, Lillehammer og Skien i perioden, mener etatene som har jobbet fram NTP-en som ble presentert mandag, skriver vg.no.

Eirik Milde, stortingsrepresentant for Østfold Høyre i Energi- og miljøkomiteen, sier at nå er det opp til politikerne å få endret forslaget.

– Det er viktig å minne om at dette kun er transportetatenes forslag til Stortinget. Og ut fra det som ble presentert i dag, har vi en jobb å gjøre med å argumentere for våre prosjekt, sier han til HA.

– Vi må gjøre en jobb

– Burde det ikke være unødvendig å måtte kjempe for noe som mange mener er helt selvfølgelig?

– Det er felles for hele landet at man har høyere ønsker og større ambisjoner på egne vegne enn det som fagetatene foreslår. Nå må Østfold-benken gjøre en jobb, og det er vi innstilt på, konstaterer Milde.

– Jeg mener helt klart at det må gå dobbeltspor i hele Intercity-triangelet, fortsetter han.

Den rødgrønne regjeringen fikk i 2013 refs for ikke å tenkte stort nok om togutbygging da det ble bestemt at Halden, Skien og Lillehammer tidligst skulle få Intercity-jernbane i 2030, skriver vg.no.

Forslaget til ny transportplan gjelder til 2029.

– Det som ble lagt fram i dag, er ikke noe nytt. Det bekrefter bare at vi som lokalsamfunn og region må være tydelige på hva vi mener. Når har vi et drøyt år på oss før behandlingen i vårsesjonen på Stortinget neste år, sier Eirik Milde.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags