Lanserer digital jublieumskalender

Einar Haugen og Ulrikke Andersen skal sammen med resten av redaksjonskomiteen presentere Halden Skiklubbs 125-årige historie på en helt ny måte.

Einar Haugen og Ulrikke Andersen skal sammen med resten av redaksjonskomiteen presentere Halden Skiklubbs 125-årige historie på en helt ny måte. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Halden Skiklubb med et historieprosjekt utenom det vanlige.

DEL

12. januar 2016 kan Halden Skiklubb feire 125 år, og siden 2009 har en redaksjon bestående av Ulrikke Andersen (redaktør), Einar Haugen, Jens Erik Mjølnerød og Arnt Edvin Andersen, arbeidet med et prosjekt som skal feire dette.

Den sosiale klubben

- Kort fortalt var ideen å bringe Halden SKs sosiale historie frem i lyset. Klubben er godt kjent for gode resultater i o-løypa, men folks minner, historier og opplevelser gjennom tidene er like viktig.

Gjennom intervjuer, arkivarbeid og innsendte bidrag har vi kunnet samle et  bredt materiale, og vi har fått god hjelp av Halden historiske samlinger, Halden bibliotek, Idd og Enningdalens historielag, facebook gruppa Gamle Haldenbilder, et bredt spekter Haldensere og ikke minst byens fantastiske lokalhistorie miljø.

Det er viktig for oss å få frem at skiklubben er Haldens skiklubb, sier Ulrikke Andersen og Einar Haugen.

Bok ble nettsatsing

Ideen var i første omgang å skrive en bok. Nå tenker redaksjonskomiteen i andre baner.

- Etterhvert som arbeidet kom i gang begynte vi å vurdere potensiale til det stoffet vi hadde samlet, både omfanget og muligheten vi hadde til å spre historier og bilder til et størst mulig publikum. Og samtidig gi oss selv muligheten til å be om flere bidrag.

I denne digitale tidsalder tok derfor prosjektet en helomvending, og vi valgt derfor ukentlige publiseringer på nett, sier de.

Til sammen 53 artikler bestående av bilder, tekst, tegninger, historier og dokumenter utgjør HSKs jubileumskalender, og hver onsdag formiddag gjennom hele 2015 vil dette publiseres på nett.

Kryr på Høiås

At de valgte onsdagen som publiseringsdag er ikke tilfeldig.

- Det vil gi folk tid til å lese ukas bidrag før "Høiås på torsdager". Da kryr det av gamle og unge på hytta, sier de.

Artiklene vil bli publisert både på klubbens egen hjemmeside haldensk.no/jubileum og på Facebook-siden "Halden Skiklubb teller ned"

- Begge steder vil oppfordre folk til å kommentere, dele sine minner og sende inn bilder. Her er også muligheten til å laste ned videoer, og i sum vil vi kunne få til et enda større arkiv av bilder og tekst, og at flere stemmer blir hørt, sier de.

Morsomt prosjekt

- Det har vært et både morsomt og spennende prosjekt. Ikke minst er historiene fra før og under krigen spennende, men også de som forteller viktigheten om dugnadsarbeidet som må til for å holde hytte, løyper og annet i orden.

- Vi får et godt innblikk i hvor mye kaffe og vafler kan bidra til, ler Einar Haugen, som selv har lagt ned et imponerende arbeid for klubben.

Sluttstrek julaften 2016

Julaften publiserer Halden SK en innledende artikkel på sine nettsider. Deretter kommer artiklene på rekke og rad, og sluttstrek blir satt jualften 2016, når jubileumsåret ebber ut.

- Da kan det nok hende at vi bruker alt materialet vi har samlet inn og publiserer dette også i trykt form. Selv om vi valgte digital publisering, har vi ikke helt slått fra oss tanken om et trykt jubileumsskrift også, sier de.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken