Gå til sidens hovedinnhold

– Vi kan ikke få takket Comet nok

Artikkelen er over 6 år gammel

1.104 tilskuere fikk en seier i årets siste kamp, og bidro også til å gi penger til kriserammede Halden Volleyballklubb.

– Vi kan ikke få takket Comet nok. Dette betyr ubeskrivelig mye for oss, sa Vanja Haugland.

Hun er leder i Halden VBK, som i går hadde mobilisert 30-40 bøssebærere i Halden ishall.

Da kvelden var omme viste fasiten at tilskuerne hadde bidratt med 14.274 kroner.

Reell konkurstrussel

– Folk har vært gavmilde. Vi har fått penger av Comet-fans, men også fra Tønsberg og til og med fra dommerne, sa hun.

Haugland var selv ute på isen før kampen om fortalte om prosjektet, som selvsagt ble gjort i samarbeid med Comet.

– Som de fleste sikkert har fått med seg, ble vi rammet av et grovt underslag fra en tidligere kasserer. Det har resultert i at nedleggelse og konkurs har vært en reell trussel for oss.

Da ble det stille i ishallen, også fra den godt besatte bortesvingen med vestfoldinger. «Nedleggelse» og «konkurs» er spøkelsesord som også hockeyfolk fra Tønsberg vet hva betyr.

– Økonomisk pusterom

– En storsinnet og generøs handling av Comet, som vi er evig takknemlige for, sa hun.

I tillegg til de 14.274 kronene fra innsamlingsbøssene, får HVBK en prosentdel av inntektene fra selve kampen. Rundt 70 sponsorer ga én krone per tilskuer, og med 1.100 sjeler på tribunen skulle det gi en totalsum på drøyt 70.000 kroner.

– Vi har en fordelingsnøkkel, og har ikke noe endelig tall foreløpig, sier Kjetil Tysse-Hostad, styreleder i Comet Elite.

Etter hva HA erfarer kan volleyballklubbens del av kaka bli cirka 10.000 kroner, slik at klubben tjente snaut 25.000 kroner på kronekampen.

– Det gir oss et økonomisk pusterom, fastslår Haugland.

Perfekt avslutning

Tysse-Hostad er glad for at Comet har kunnet bidra til en idrettskollega i Halden.

– Som en stor klubb har vi et ekstra ansvar overfor de andre i den lokale idrettsfamilien.

– Denne gesten har vel også bygget merkevaren Comet?

– Det er klart. Fra nyheten kom ut i HA, har vi opplevd en veldig positivitet. Sponsorer har ringt til oss, og sagt at dette vil de være med på. Så det har vært bra for både oss og HVBK, som både har fått inn penger og blitt mye mer synlige, sier han.

Moro med en sånn kamp

Det var slett ikke bare HVBK som hadde en fin kveld i Halden ishall i går. 1.104 tilskuere fikk se sitt kjære Comet spille en god kamp, og avslutte sesongen på en perfekt måte.

– Moro å kunne gi publikum en sånn kamp som avslutning på sesongen. Det gjorde godt også for oss spillere. Ingen tvil om at det er mye positivt å bygge videre på, sa Einar Egeland.


Comet vant 2-0 etter scoringer av Delebekk Johansen og Wessel-Karlsen. Resultatet sørget for at Kongsvinger berget plassen i eliteserien, og at Tønsbergs opprykksfest ble spolert.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.