Økt eiendomsskatt: – Et riktig tiltak nå

STØTTER: Økt eiendomsskatt midlertidig får et dugnadspreg over seg. Det synes HA er riktig nå.

STØTTER: Økt eiendomsskatt midlertidig får et dugnadspreg over seg. Det synes HA er riktig nå.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

LederHaldens største parti har omsider bestemt seg. Høyre går inn for å øke eiendomsskatten med to promille neste år. Det vil gi 22 millioner kroner ekstra i kommunekassa. Pengene skal brukes til å nedbetale den formidable gjelda kommunen har opparbeidet seg. Det vil igjen gjøre at Halden kommer seg raskere ut av den beryktede ROBEK-lista enn forventet. Økt eiendomsskatt de neste tre årene vil bety ROBEK-exit i 2020 i stedet for 2022. Høyre får støtte fra sine samarbeidspartnere Venstre og Senterpartiet. Kristelig Folkeparti blir også med. Det sikrer flertall.

Les sakene om økt eiendomsskatt!

Dette tiltaket får flere konsekvenser. Du og jeg må betale noen tusenlapper mer i eiendomsskatt i året. Størrelsen avhenger av hvilken takst huset ditt har. Folk flest må belage seg på en ekstrautgift på cirka 3.000 kroner. Politisk sett bryter Frp ut av samarbeidet. Det skjer ikke uten dramatikk. Representanten Egil Lund-Pettersen er uenig med sitt eget parti. Han støtter posisjonens ja.

Tradisjonelt har Arbeiderpartiet vist vilje til å bruke eiendomsskatt som virkemiddel når det kniper, mens Høyre har sagt nei. Nå er det omvendt. Vi tror det ville vært lettere hvis Ap støttet tiltaket. De alternativene løsningene Ap kommer med faller sjelden i god jord hos posisjonen.

Det vil bli bråk av dette. Å øke eiendomsskatten vil være upopulært i store velgergrupper. Andre vil betale uten å mukke. Vi tror også forståelsen er økende. Ikke minst blant foreldre med barn i skolen, og pårørende til de pleietrengende. Økt eiendomsskatt vil ifølge Høyre sikre bygging av ny skole på Idd, demenssenteret på Bergheim og framdrift av ny sentrumsskole. Vi forutsetter at partiet holder ord, nedbetaler gjelda raskere, og gjør økningen midlertidig fram til kommunen er ute av ROBEK-lista. Da vil tiltaket få et dugnadspreg over seg. Det vil igjen gjøre at flere kan stille seg bak tiltaket. Kanskje også opposisjonen?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags