Rokke Bygdelag og Berg, Rokke og Asak historielag hadde en svært nyttig og effektiv ryddedag langs veiene i Rokke 5. mai. Folk plukket der de syntes det trengtes best, og møtte opp til hyggelig «etterpålag» med kaffe og vafler med tilbehør i Bryggerhuset ved Rokke skole. Et trivelig samvær! Det kunne telles 14 personer, som hadde plukket søppel langs Rokkeveien, Nordbyveien, Nygårdsgata og Fjerdingsveien. En biltilhenger ble mer enn full av søppel!

Det ble en hyggelig «happening». Men bakgrunnen for at det trenges å bruke tid på søppelplukking, er ikke pen. Brusbokser, kaffebeger, hurtigmatemballasje blir kastet ut av bilvinduene, sigarettesker og snusbokser fant vi i massevis.

Rokke avfallsanlegg tar i mot søppel fra både privat og næring. Både næring og private søppellass skal sikres slik at søpla kommer fram til avfallsanlegget, og ikke mistes på veien. Tydeligvis jukses det med dette! All den søppel som lå på tilhengeren utenfor Rokke skole den torsdagskvelden, har, fram til denne kvelden, ligget i grøftekantene langs veiene! Og ekstra mye av søpla på hengeren var å finne langs Rokkeveien fra Rahaugen til avkjøringa til avfallsanlegget.

Hvem er slumsete med dekking av søpla si? Og hvem kaster søpla rett i veikanten? Det er tydeligvis mange, og Rokke-boere er ikke glade for å se skrotet. Både kakeformer, jernskrammel, isopor, tv-antenner, sigarettsneiper, plastposer, tepper – og – til og med bamser og konfirmasjonstelegrammer, og bryllupssanger!

Noen legger til og med igjen visittkort. Sammen med bamsen og tepper lå også en plastpose med konfirmasjonstelegram og bryllupstelegram. De som kjenner det igjen, bes komme og hente tingene sine, og kjøre det på søpla selv.