Gå til sidens hovedinnhold

Må i retten for å ha druknet «Lucas»

Artikkelen er over 6 år gammel

Mannen som druknet blandingshunden «Lucas» i fjor må møte i retten i februar.

Mannen i slutten av 20-årene er tiltalt både for å ha avlivet hunden på en ikke dyrevelferdsmessig måte og for å ha utøvd vold mot dyr (Dyrevelferdslovens paragraf 37).

 I tillegg har statsadvokaten lagt ned påstand om forbud mot å eie eller bruke hund og andre husdyr, skriver Fredriksstad Blad.

Bundet fast i betongrør

Det var i fjor sommer drukningen av blandingshunden fra Krapfossbrua i Moss sentrum skapte bestyrtelse langt utenfor fylkets grenser.

Hunden ble funnet dumpet fra brua i midten av juli, bundet fast til et stort betongrør. En politipatrulje tok den døde hunden med seg til en dyreklinikk, som fant ut at hunden var chippet – og man fant dermed eieren av hunden.

Politiet kunne senere melde at en mann hadde tilstått handlingen.

Minnestund

Drukningen av nesten to år gamle «Lucas» førte blant annet til en minnestund på Krafossbrua med flere hundre fremmøtte.

Ifølge tiltalen var det natt til torsdag 17. juli at blandingshunden ble bundet fast til et 6,5 meter langt betongrør og deretter dumpet i Vansjø, slik at den døde av drukning.

«Store og smertefulle påkjenninger»

«Han avlivet og håndterte derved hunden i forbindelse med avlivingen på en måte som medførte unødvendig dødsangst samt store og smertefulle påkjenninger for hunden både forut for og ved dødstidspunktet» heter det i tiltalen.

Statsadvokaten presiserer ved begge tiltalepunktene at overtredelsen anses som grov.

Håper på tre års fengsel

Dyrevernsorganisasjonen NOAH håper at mannen får maksimal straff – altså tre år – for hundedrapet, skriver organisasjonen i en pressemelding.

- Brudd på dyrevelferdsloven har en strafferamme på inntil tre års fengselsstraff. Ettersom mannen som druknet Lucas er tiltalt for grove brudd på denne loven, burde han sone strengeste straff, sier Siri Martinsen, leder i NOAH, i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken