Gå til sidens hovedinnhold

– Folk dumper fortsatt kattunger

Artikkelen er over 3 år gammel

Dyrebeskyttelsen i Halden ser ikke noen bedring når det gjelder folks ansvarsfraskrivelse overfor dyr, slik som ved å dumpe kattunger.

26. mars holdt Norges nest eldste dyrevernorganisasjon, Dyrebeskyttelsen Halden, årsmøte på sine egne hjelpesenter i Oskleiva.

Grasrotandel og gaver

DHs hjelpesenter har også i 2017 fungert meget godt som midlertidig hjem for de mange vanskjøttede, fraflyttede og hjemløse katter foreningen har måttet ta seg av. Belegget har vært høyt, men hver eneste måned har mange dyr fått nye og trygge hjem, slik at DH har funnet plass for stadig nye hjelpetrengende katter.

I årsberetningen kan man blant annet lese: «Vi har heller ikke i 2017 sett noen bedring når det gjelder folks ansvarsfraskrivelse overfor dyr, for eksempel ved å dumpe kattunger.»

På tross av store utgifter, ikke minst til mat og veterinærbehandling, viser regnskapet en trygg økonomi. Takket være mange små og store gaver, at mange gir grasrotandelen til Dyrebeskyttelsen Halden når de tipper og spiller, og en meget stram økonomistyring går det rundt økonomisk uten noen som helst støtte fra det offentlige.

Disse sitter i styret

Styret har efter årsmøtet følgende sammensetning:

Leder: Heidi Bärnholth; nestleder: Roar Günther Andersen; styremedlemmer: Hanne Bjering Strand, Per Råkil og Kim-Robin Gjødalstuen; varamedlemmer: Clare S. Gudem og Eva-Linn Fjellanger.

Selv om DH er godt over 150 år, er det ikke noe å si på aktivitetsnivået. Årsberetningen vidner om en forening uten alderssvekkelse.

Kommentarer til denne saken