Dugnadsånden lever!

Lojale: Vi er lojale. Vasker hender, og holder avstand. Illustrasjonsfoto: HA

Lojale: Vi er lojale. Vasker hender, og holder avstand. Illustrasjonsfoto: HA

DEL

MeningerRegjeringen gjorde akkurat som forventet; den nasjonale unntakstilstanden ble videreført til over påske. Det blir enda to og en halv uke med strenge tiltak. Fremdeles skal vi ha strenge karantene og isolasjonsregler, fremdeles skal vi holde sammen ved å holde avstand. Fremdeles skal vi vaske hender og bruke Antibac.

Vi ble lettet over den unisone anerkjennelsen befolkningen når gir regjeringens forlengelse av praksisen i hverdagen. Ni av ti nordmenn er helt enig i at tiltakene skal forlenges. Kun seks prosent mener at myndighetene burde ha sluppet opp tiltakene. Vi merker oss også at et overveiende flertall i befolkningen har tillit til myndighetene. Statsminister Erna Solberg framstår som en trygg og god leder i krisetider, og opposisjonen støtter stort sett oppunder regjeringen i landet vårt.

Vi har bitt oss merke i at alle sentrale aktører er usedvanlig flinke til å kommunisere det viktige budskapet. Ikke minst gjelder det fagfolkene i Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet. De inngir tillit. Vi stoler på dem. Da blir det mye lettere å få den nye hverdagen til å fungere. Og foreløpig har reglene effekt. Det er også motiverende.

Det er krevende tider. Annerledes tider. Avstand gjør noe med oss. Det blir ekstra krevende for dem som bor alene. Og for småbarnsfamiliene som må leve ekstra tett på hverandre. Mens livet nok er blitt roligere for par uten barn.

Det kommer til å bli en rar og annerledes påske. Samtidig tenker vi at den lange og stille høytida tross alt kommer gunstig i den situasjonen vi befinner oss i. Dugnadsånden lever videre. Vi er fast bestemt på å forlenge innsats og unntakstilstand. Redselen har ikke fått festet grepet.

Det er da vi klarer det godt!

Vi stiller oss helt bak ordfører Anne-Kari Holms ord ved siden av her: Vi står han av!

Artikkeltags