– Er utrolig stolt av dem

SVÆRT TAKKNEMLIG FESTIVALSJEF: Svein Bjørge (t.v.) her med Bjørn, Rolf Sæther, Jesper Nilsen, Stian Johansen, og Villemo Marie Svendsen foran. De var fem av hele 700 frivillige som bidro i juni 2014. Foto: Bjørn Johannessen.

SVÆRT TAKKNEMLIG FESTIVALSJEF: Svein Bjørge (t.v.) her med Bjørn, Rolf Sæther, Jesper Nilsen, Stian Johansen, og Villemo Marie Svendsen foran. De var fem av hele 700 frivillige som bidro i juni 2014. Foto: Bjørn Johannessen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I går var det kick off i Brygga Kultursal for Tons of Rock 2015. Black Debbath fikk publikum i stemning.

DEL

Østfold-bandet HRPS åpnet kvelden, og vokalisten fikk mange til å trekke på smilebåndet med sin utkledning som transvestitt med bar rumpe.

Mer kjente Dunderbeist og Black Debbath gikk senere på scenen, og fikk publikum til å glede seg veldig til 18. juni.

De frivilliges kveld

Dette var først og fremst en takk fra arrangørens side, til alle de frivillige som bidro til kjempefesten på Fredriksten festning i juni i fjor.
 

– Hvor mange frivillige hjalp til under uka Tons of Rock ble arrangert, Svein Bjørge?
 

– 700 personer. Det var enormt mange i sving med all verdens av oppgaver. Vi startet opp søndagen før og avsluttet søndagen etter. Uten alle de frivilliges innsats kan vi bare glemme Tons of Rock. Jeg er de evig takknemlig. De gjorde en kjempejobb i fjor, svarte festivalsjefen og smilte fornøyd.

Bjørge og hans nærmeste makkere Jarle Kvåle og Mads Martinsen har til og med begynt å planlegge 2016. Det sier mye om hvor mye jobb som må gjøres i forkant av Tons of Rock.

Vil hjelpe Halden

Selv om det langt ifra bare er haldensere som legger ned dugnadstimer for rockefestivalen, så svarte alle de frivillige HA snakket med i går, at de gjør dette for å hjelpe Halden som by, og gleder seg stort over at det skjer så mye i byen.
 

– Det handler ikke om hvor mye hver enkelt gjør, men om at folk VIL bidra, sa Iddis Rasmussen.
 

Christian Bjerke hadde mye ansvar i baren i fjor.
– For meg er den største gleden å treffe nye folk, og oppleve stemningen på nært hold. I tillegg til å hjelpe Halden med dette, fortalte han.
 

Noen fortalte også at de gikk over 20.000 skritt på én dag, og de mest ivrige jobbet 16 timer per dag.

Ikke noe bråk

– Verdt å ta med er det også at det knapt var noe bråk på festningen under disse dagene. Rockere kommer ikke på konserter for slikt, men for å høre på musikk de elsker. Herlig er det at vi har solgt dobbelt så mange billetter som på samme tidspunkt i fjor, utdypet Bjørges makker, Jarle Kvåle.

Black Debbath imponerte

Frontvokalist Lars Lønning og velkjente Egil Hegerberg er to av medlemmene i Black Debbath. Gutta fikk opp en kjempestemning blant de 150 frammøtte. Det samme gjorde Dunderbeist. Kvelden var vellykket!

Thomas Eriksen lever i håpet

Haldenseren og Isebakke-mannen Thomas Eriksen driver enmannsbandet Mork. Det eneste bandet i Halden som er i nærheten av å spille black metal. Han mener han burde fått spilletid på årets Tons of Rock.

- Jeg har jobbet i et halvt år nå med å få spille der til sommeren, men har fått nei hver gang. Men jeg gir ikke opp, og lever i håpet. Nå gleder jeg meg til min første Mork-konsert på lørdag. I Polen!, sa Eriksen.

- Ny EP kommer om en drøy måned, og en full cd senere i år, utdypet han.

Thomas slapp skiva "Isebakke" i fjor. Den ble svært godt omtalt i bladene Scream Magazine og Norway Rock Magazine.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags