Gå til sidens hovedinnhold

Due Miljø AS og Norcape Biotechnology AS blir en del av Eagle Gruppen

Artikkelen er over 1 år gammel

Eagle Technology AS overtok 10. februar 2020 samtlige aksjer i DUE MILJØ AS og Norcape Biotechnology AS.

I en pressemelding skriver Eagle at de med overtagelsen ønsker å ta en strategisk posisjon i markedet for væskeseparasjon for prosess- og næringsmiddelindustri. Eagle har som grundere av Teknotherm AS og Therma Industri AS bred industriell erfaring fra den maritime industrien. Eagle bringer i tillegg med seg en betydelig kompetanse innenfor utvikling, drift og produksjon av membransystemer gjennom sine datterselskaper Rena Quality Group AS og Eagle Technology AS.

- Vi er et selskap med miljø og energi som verdidrivere

I følge pressemeldingen vil nåværende og potensielle kunder, leverandører og samarbeidspartnere til Due Miljø AS og Norcape Biotechnology AS blant annet få gleden av et slagkraftig teknisk miljø i form av designingeniører, prosessingeniører og kjemiingeniører, betydelige økonomiske ressurser, økt satsning på forskning og utvikling og eget produksjonsledd.

- Vi er et selskap med miljø og energi som verdidrivere og vi ønsker å ta en posisjon innen prosess- og næringsmiddelindustrien hvor vi utvikler bedre og mer miljøvennlige løsninger som gjør at vi skaper merverdi for kunder og sluttbrukere i forhold til utnyttelse av råstoff, sier CEO i Eagle Technology AS Roy Moberg i pressemeldingen.

Selskapene vil ha forretningsadresse og administrasjon i Halden, men i tillegg etablere et faglig kompetansemiljø i Stavanger.

Et privat investeringsselskap

Videre står det at Due Miljø AS er en norsk pioner innen bioteknologi og væskeseparasjon for prosess- og nærings-middelindustrien. Selskapet utvikler og leverer bærekraftige membran- og separasjonsanlegg, og skaper verdier for fiskeri, meieri, prosess og teknisk og kjemisk industri.

Norcape Biotechnology skaper verdier ved utvikling og markedsføring av patenterte bioteknologi prosesser.

Eagle AS er et privat investeringsselskap med hovedfokus på teknologisk utvikling, ingeniørtjenester og salg av systemløsninger innen miljø og energi. Eagle konsernet omsetter årlig for rundt 500 millioner norske kroner. Selskapet har avdelinger og kontorer lokalisert i de viktigste markedene verden over, og har totalt 190 ansatte.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.