Immanuels kirke holdt tirsdag dørene åpne for de som trengte et sted å sørge, finne ro, eller dele tankene sine. Nå utvider de tilbudet og inviterer også haldenserne inn dørene onsdag.

Etter en slik dødsulykke som vi har hatt i Halden, har folk ulike behov, og Immanuels kirke vil gjøre sitt beste for å hjelpe de dem kan.

– Her er det åpent for alle sine tanker og all tro, forteller Halden-prest Berit Øksnes.

Uansett hva man tror på og hvor mye man vanligvis benytter kirken, vil Øksnes understreke at alle er velkommen.

Flere har benyttet seg

I kirken spilles det rolig pianomusikk og flere velger å komme for å tenne lys. Andre sitter rolig på kirkebenkene.

Flere har valgt å benytte seg av tilbudet.

– Noen kommer sammen og prater litt, andre gråter og er veldig lei seg, sier Øksnes.

Det er også mulig å snakke med noen fra kirken, hvis man skulle hatt behov for det.

– Vi er et par stykker fra kirken her. De som trenger kan snakke med noen av oss. Vi ber også for folk og mennesker i Halden.

Kirkene i Halden har ikke noen sterk tradisjon med å åpne dørene på denne måten.

– Det har hendt tidligere, for eksempel for ungdommer da det har skjedd triste ting på skolene, forteller Øksnes.

Åpent fra 16–20 onsdag

Hun merker at det er mange som finner trøst og ro ved tilbudet, og at det er noe folk kan trenge i situasjoner som dette.

– Vi ønsker å være åpne ved behov for det, men folk må også vende seg til at det er åpen kirke, slik at det er et sted de vil gå, sier Øksnes.

Selv om man ikke er religiøs eller troende, kan det være til stor hjelp å ha et rolig sted å gå. Øksnes mener det kan være godt å være i et rom i stillhet, og kanskje ikke bare sitte hjemme med tankene sine.

– Kirkerommet gir en opplevelse at noe er større enn oss selv, dette gjelder mennesker med ulik tro. Rommet i seg selv kan være godt for mange.

Kirken bidrar med et trygt sted å gå med sine tanker, snakke sammen, tenne lys, og be til Gud, hvis det er noe man ønsker å gjøre.

Det skulle originalt holdes åpent fram til 21 tirsdag kveld, men Berit Øksnes og de andre i kirken merket mange benyttet seg av den åpne kirken. De holder derfor nå også åpent onsdag ettermiddag fra 16.00-20.00 for alle som ønsker å ta seg en tur.