Tatt 12 ganger uten førerkort – må i fengsel

RØDSVEIEN: Mannen ble blant annet stoppet av politiet i Halden her i Rødsveien i desember i fjor.

RØDSVEIEN: Mannen ble blant annet stoppet av politiet i Halden her i Rødsveien i desember i fjor.

Artikkelen er over 2 år gammel

En mann i slutten av 30-årene er dømt til ett år og fire måneder i fengsel etter å ha ruskjørt, forsøkt å spytte på en politimann og oppbevart nær 50 gram amfetamin. Han er også dømt for to bensintyveri.

DEL

Mannen møtte i Halden tingrett og erkjente seg skyldig i hele tiltalen, minus ett punkt. Dette punktet dreide seg om et stjålet kjennetegn som han ifølge tiltalen var i besittelse av. Han ble trodd og frifunnet på dette punktet i retten.

Kjørte bil 12 ganger uten førerkort

I løpet av en to måneders periode fra april til juni i fjor ble mannen tatt 10 ganger bak rattet uten førerkort. Fire av disse gangene er han dømt for å være påvirket av narkotika. I tillegg ble han tatt for lignende forhold to ganger i desember i fjor.

Mannen er tatt for kjøring uten førerkort både i Fredrikstad, Sarpsborg og Halden.

I løpet av de 12 gangene han ble stoppet, fant politiet til sammen fem kniver som er beslaglagt.

Spyttet etter politiet

Fredag 23. juni i fjor ble han framstilt for lege ved legevakta i Sarpsborg for å ta en blodprøve etter en ruskjøring som han nå er dømt for. Ifølge dommen skal han satt seg til motverge da han ble lagt i bakken av politimannen på stedet, og han skal flere ganger har forsøkt å spytte etter politimannen og brukt skjellsord.

Mannen er også dømt for to tilfeller av oppbevaring av amfetamin. Ombord i toget ble det funnet i overkant av 19 gram amfetamin i ryggsekken hans en dag i mai i fjor, mens det ble funnet ytterligere 29,5 gram av det samme stoffet i desember i fjor.

Mannen er dømt for to tilfeller av bensintyveri Sarpsborg i juni i fjor.

Dømt for ruskjøring fem ganger tidligere

Påtalemyndigheten redegjorde i retten for at forseelsene mannen er dømt for svarer til fengsel i ett år og ni måneder, noe konstituert sorenskriver Svein Magnussen i dommen sier seg enig i. Samtidig har den domfelte lagt alle kortene på bordet og tilstått. «Tilståelsen medførte prosessøkonomiske besparelser samt at det har en egenverdi at tiltalte har vedkjent seg det han har gjort», heter det i dommen.

Politiadvokat og aktor Siri Holden la i retten fram påstand om ett år og fem måneders fengsel, mens mannen ble dømt til ett år og fire måneder Mannen har sittet 220 dager i varetektsfengsel, noe som trekkes fra straffen. Ifølge dommen er han straffedømt flere ganger tidligere, senest i Moss tingrett i 2008.

Dommen kan ankes og er således ikke rettskraftig ennå.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags