I løpet av en uke har partiet Høyre to ganger varslet at byen vår står på randen av «katastrofe». I tillegg antyder partiet at meningsmotstandere er udemokratiske. Det kan nesten virke som om partiet Høyre mener at byens undergang er nært forestående.

Vel, katastrofe defineres ofte som en plutselig, ulykkelig omveltning eller ødeleggelse i våre liv, eller en ødeleggende naturbegivenhet. En får i det minste håpe at «katastrofene» som partiet Høyre varsler, hverken medfører ødeleggelser i våre liv eller ødeleggende naturbegivenheter.

En kan kanskje under seg over hvorfor partiet Høyre bruker så sterke virkemidler i sin politiske retorikk. En mulig teori kan være at partiet som «vant» siste kommunevalg, «tapte» muligheten til å styre byen. Et slikt nederlag kan bli sittende lenge i en politisk kropp. En annen teori kan være at partiet tar mål av seg til raskt å komme tilbake i posisjon gjennom bruk av «skremselspropaganda».

Vel, partiet Høyre velger selv hvilke uttrykk de ønsker å bruke i det politiske ordskiftet. Likevel kan det være en fare ved å bruke opp all kruttet med en gang. Når uttrykkene «katastrofe» og «udemokratisk» nå mer eller mindre er brukt opp, må partiet finne nye uttrykk som de kan «skyte» med.

Kanskje partiet Høyre trenger å finne opp kruttet på nytt?