Mandag 4. juli var det en interessant kronikk i Aftenposten med følgende overskrift:» Digitaliseringen er nådeløs, mange klarer ikke å bruke teknologien», skrevet av Tormod Bjørnstad. Ca 600 000 av befolkningen er helt eller delvis fratatt viktige funksjoner i dagliglivet, og det gjelder mange over 65 år, men også mange yngre!

Forfatteren peker på mye av det jeg selv har tenkt mye på. Og han stiller et viktig spørsmål,» henger alle med på teknologi kappløpet?». Halden kommune har ligget langt fremme når det gjelder digitale tjenester, og for oss som kan benytte det, er det flott! Men jeg kjenner mange som ikke har verken smart telefon eller pc/i pad, og om det er vanskelig å få hjelp, resignerer mann.

En bekjent fikk for eksempel innkalling til røntgen på SMS. Denne ble ikke åpnet, og etter et par uker kom det en regning på over tusen kroner for uteblivelsen! Det kan jo ramses opp i det uendelige nesten hvordan mye er blitt vanskeligere for de som ikke takler teknologien. På NRK sies det daglig at man kan lese mer om dette på nrk.no. Halden har en fin app som heter Halden kommune, men får alle beskjedene som gis der? Og nettbank, hvordan få betalt regninger osv osv! Det er også fristende å nevne at kommunen vår i flere år skal markedsføres på nett.

En bekjent fikk for eksempel innkalling til røntgen på SMS. Denne ble ikke åpnet, og etter et par uker kom det en regning på over tusen kroner for uteblivelsen!

Tulle Hveding

Uten å komme med påstander, stiller jeg spørsmål om beskjeder sendes pr post til de i Halden som ikke er på nett? Kronikkforfatteren peker på et problem jeg etter hvert har fått øynene opp for, nemlig at alt går så fort i vår digitale verden. Det lages kurs for å kunne takle teknologien! Men utviklingen går i en fart, og det du trodde du kunne, er plutselig endret, nye og bedre løsninger dukker opp! Så problemet er ikke bare å lære seg en digital tjeneste!

Jeg gikk inn på Digitaliserings direktoratets sider. Deres hovedmål er at digitalisering skal bidra til bedre og mer tilgjengelige offentlige tjenester og en enklere hverdag for folk flest! ( litt forkortet uttale fra Astrup som var digitaliseringsminister i 2019). Her leser jeg mye interessant om universell utforming og de krav som stilles for likebehandling av alle uansett alder og funksjonsevne når det gjelder kommunikasjons flyt! Her er det både nett-kurs og gode tips til de som er ansvarlige for informasjon.

Men slik jeg tolker det: alt skal være nettbasert! Så hva tror jeg, en eldre dame, at mange ønsker seg fremover? All offentlig informasjon pr post til de som ikke er på nett. Kontorer hvor en kan få hjelp og råd av mennesker/kurstilbud/oppfølgingskurs kontinuerlig.

Tormod Bjørnstad avslutter kronikken sin med følgende setning: «Vi får håpe at vi ikke trenger bank-ID og passord for å få lov til å dø!»