De nye Dickens-driverne har lenge jobbet hardt for å få åpnet restauranten, lørdag ettermiddag åpnet endelig de gode gamle kjellerdørene igjen.

– Har dere biffsnadder?

Ordfører Thor Edquist er en av de første som dukker opp på Dickens. Han overrekker blomster til restaurantdriverne før han får fatt i en saks og erklærer Dickens for åpnet og klipper den røde snora. Det tar ikke lang tid før Edquist må spørre om noe han helt tydelig ønsker et svar på.

– Har dere biffsnadder?

Han ler høyt og får til sin store glede svaret han ønsker, ja.

– Faren min var grønnsaksgrossist, og som ung leverte jeg mye grønnsaker og poteter for han til Dickens, forteller Edquist som tydelig har mange minner fra Dickens opp igjennom årene.

– Dickens var stedet vi gikk til, her møtte en alltid noen kjente. Det åpnet da jeg nettopp hadde blitt 18 år tror jeg. Her har jeg hatt utrolig mange hyggelige kvelder. Det får bli noen søndagsmiddager her nå, sier Edquist.

 

Før Edquist tar turen videre på lørdagskvelden blir han invitert med bak bardisken, hvor han også får åpnet tappekrana med et stort smil om munnen.

Fornøyde med endelig å kunne åpne

De tre daglige lederne som har åpnet «gode gamle» Dickens igjen, er Samir Boumessaoud, Adil og Shaid. De tre kommer fra Oslo, men forlot gjerne hjembyen sin for å komme til Halden.

– Vi fant annonsen om Dickens på Finn, og sammen bestemte vi oss bare for å satse. Vi har brukt mye tid på å lese oss opp om Dickens historie, og vi likte konseptet restauranten alltid har hatt, sier Samir.

– Renovasjonen har vi gjort med tanke på at vi vil bevare, og ikke ødelegge gamle Dickens. Mye av det som var på veggene har vi arbeidet rundt. Nå har vi jobbet med stedet siden i vår, og hele tiden forhørt oss om hva haldensere ønsker fra Dickens. Vi går for suksess. Det er ingenting som ikke går an, sier Adil som har stor tro på Dickens.

Samir og Adil sier at de er svært glade for all hjelp og tips de har fått, spesielt fra Arne Grue, Bent Ahlsen og gårdseier John M. Hammervoll.

For store og små

Et ivrig personale er glade, serviceinnstilt og ønsker alle gjester hjertelig velkommen. I menyen kan en finne gode gamle slagere, og noen nyheter, deriblant finnes biffsnadder, løksuppe, salat, blekksprutpølser og pommes frites til barna og desserter.

På "nye" Dickens får en mat og drikke for store og små, og musikk over høyttalerne fra mange ulike sjangre. Det er god stemning, og helt tydelig at Dickens fortsatt lever.

Dickens skal ha åpent hver dag hele uka, til 03:00.