Gå til sidens hovedinnhold

– Dette blir et første skritt mot å bli kunstbygda Aremark

Artikkelen er over 1 år gammel

Det sier bygdas kunstner, Wenche Høidal. Etter nyttår får nemlig lokale kunstnere mulighet til å stille ut sine arbeider på rådhuset.

- Ringen er sluttet

I en pressemelding opplyses det at det er rådmann Andreas Lervik som fikk ideen til kunstutstillingen i kjølvannet av at ekspedisjonen i rådhuset nå er fjernet og erstattet med et hyggelig venteområde for besøkende.

Her ønsker Lervik og ordfører Håkon Tolsby at lokale kunstnere skal få smykke veggene med sine kunstverk.

– Det er veldig hyggelig at akkurat Wenche er en av de første som stiller ut her, fordi jeg hadde henne som vikarlærer i kunst og håndverk på Sentrum skole. Jeg husker at hun var helt nyutdannet, og at hun blant annet lærte oss å tegne øyne. Så nå er ringen sluttet, forteller ordføreren.

– Kunsten ut til folket

Høidal er full av lovord over den nye ordningen:

– En rådmann som er så positiv til kunst har jeg aldri vært borti før, sier hun og legger til:

– Dette er et første skritt mot en målsetting jeg har for Aremark, nemlig at vi skal bli kunstbygda. Ikke bare i Østfold, men i hele landet. Kunsten ut til folket har jo vært mitt slagord i mange år, og dette er en flott møte å gjøre det på.

Skal rullere

I meldinga går det fram at det ikke er bare Høidal som skal pryde rådhuset med sine bilder.

Hennes samboer Dag Due er selvskreven.

I tillegg har hun fått med seg Bjørn Johannessen, Tone Fottland, Kirsti Mathiesen, Nicoline Kjønnø og Lisbeth Berg Østrem fra Halden.

Tanken er at kunsten på veggene skal rullere. Den første utstillingen skal henge fra februar til mai, mens andre vil få muligheten fra august til desember.

– Kunstnere som ønsker å stille ut her, kan ta kontakt med meg, sier virksomhetsleder for barnehage og kultur, Ragnfrid Næss.

Aremark kommune inviterer til vernissasje i forbindelse med den første utstillingen under årets første møte i Levekårsutvalget torsdag 6. februar.

Kommentarer til denne saken