I samråd med både politiet og familien, gis HA tillatelse til å offentliggjøre både navn og bilde på den omkomne.

I bunnløs sorg

– Det er ikke til å fatte, ikke til å tro. Vi er en familie i bunnløs sorg.

Det sier Pål Schrøder, pappa til Anette Michelle Schrøder. Sammen med Anettes samboer Kristian, samt foreldre og svigerforeldre, snakker de med HA på telefon torsdag formiddag.

– At hun stoppet for å hjelpe ... Det var så typisk Anette, hun ville bare alle så godt. Vi er blitt fortalt at flere andre bilister kjørte videre, men selvsagt stoppet Anette. Hun ville jo bare hjelpe til, sier Schrøder.

Rundt klokka 19, tirsdag kveld, skjedde det som var en dypt tragisk ulykke på E6 ved Hogdal.

– Gjorde alt riktig

Anette Michelle Schrøder merket at en bilist skal hatt problemer, og stoppet derfor på E6 cirka 100 meter sør for Hogdalsmotet.

Ifølge politiet skal vitner forklart at kvinnen tok på seg en refleksvest, og begynte å krysse veibanen. Mellom veibanene var det et gap på rundt 50 centimeter, og det var mellom her kvinnen falt gjennom.

Avstanden fra brua og ned til bakken var 30 meter

– Hun har gjort alt riktig. Stoppet for en medtrafikant som trengte hjelp, og hun tok på seg refleksvest. Av en eller annen grunn har hun falt ned. Om hun har sklidd, eller satt ned foten og trodd det var asfalt der i møtket, får vi kanskje aldri vite, uttalte Hans-Jörgen Ostler, talsperson for svensk politi.

Takker for all støtte

Tilbake i Halden sitter en familie i sorg, men også med takknemlighet.

– Vi har fått god oppfølging fra politiet og Anettes arbeidsplass Låby skole, og er takknemlige for all varme og støtte som vi har fått og får fra venner og bekjente. Vi har også opplevd stor støtte fra barnas skoler, Rødsberg og Berg, sier Schrøder.

Og avslutter på vegne av familien:

– Vi står sammen i sorgen. Hun var en livsglad datter, mor og samboer.

Anette Michelle Schrøder var opprinnelig fra Sarpsborg, men har bodd i Halden i snart 20 år.

Hun var samboer med Kristian Slåen, og sammen har de to gutter på 12 og 14 år.

Schrøder jobbet som spesialpedagog og lærer ved Låby skole.