Gå til sidens hovedinnhold

Det skjøre flertallet

Artikkelen er over 1 år gammel

LEDER Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Da er omsider valgresultatet og påfølgende forhandlinger om politikk, makt og posisjoner effektuert. Det rødgrønne flertallet er i gang med ny hverdag. Anne-Kari Holm har fått ordførerkjedet rundt halsen, og ordførerklubba i hånda. Og – Thor Edquist er blitt «back- bencher». Det lå noe tungt symbolsk over at han ikke stilte som opposisjonens kandidat til ordførervervet i kommunestyrets avstemning, og ei heller ønsker å ta sete i formannskapet. Nederlaget har tydeligvis gått tungt innpå ham, og det kan virke som om han ikke har motivasjon til å være en offensiv opposisjonspolitiker. Hans tid i Halden-politikken virker over.

Mer offensive er selvsagt valgets vinnere. Det var en synlig stolt og glad Anne-Kari Holm som tok plass i ordførerstolen torsdag kveld. Men hverdagen kommer til å innhente både henne og det skjøre rødgrønne flertallet hun har i ryggen rimelig raskt. Til en viss grad kom det allerede mot slutten av det konstituerende møtet.

Høyres gruppeleder Fredrik Holm er bekymret for framdriften i Os-prosjektet. Han ønsket svar på framdrift og prioritering fra ordføreren, men fikk ikke mye håndfast i retur. Holm bedyrer at han kommer til å stille spørsmål om dette i hvert eneste kommunestyremøte fram til det foreligger et tilfredsstillende svar.

Les også

Fredrik Holm (H) om Os-prosjektet:– Jeg er ganske bekymret

HA henger seg på! Os-prosjektet var valgkampens altoverskyggende sak. De som sørget for at prosjektet ble stoppet, sitter nå med et enormt ansvar. Tilsynelatende er partiene i det store og hele enige om at det skal bygges ny skole der den gamle skolekroppen skal benyttes, og det kommer ny idrettshall. Men – hvor mye dette til syvende og sist skal koste, og hvor lang tid det skal ta før elevene kan flytte tilbake til en splitter ny skole, vites ikke. Står det skjøre flertallet sammen når det drar seg til på nytt? HA skal følge nøye med framover. Kommunedirektøren skal avlevere en skjebnetung innstilling om bare noen uker. Siste ord er ikke sagt.

Bildeserie

Bildeserie: Øyeblikk fra ordførerbyttet og periodens første kommunestyremøtet

Les også

Her får du oversikten over hvem som skal sitte i hovedutvalgene

Kommentarer til denne saken