Amerikanske Tom Russell og Det norske Blåseensemblet fortsetter sitt samarbeid. Det kan du se og høre resultatet av her.

Les også: "Haldenalbum" foreslås Grammynominert

Omfattende samarbeid

De siste årene har dette resultert i et omfattende samarbeid med Blåseensemblet, med konserter og utgivelse av plata «Aztec Jazz» i 2013.

Nå spiller Blåseensemblet overturen til Russells nye folkopera, «The Rose of Roscrae- A ballad of the West».

Over 50 sanger

Den tredje utgivelsen i en trilogi som også teller «The Man from God knows where» (om Toms forfedres utvandring fra Norge og Irland) og «Hotwalker» (om beat-poetenes USA).

Les også: Beviset på at Halden er en musikkby

«The Rose of Roscrae» er en stor fortelling i to akter, med over femti sanger, gamle og nye, som forteller en historie om det vi kaller Det Vilde Vesten.

Overturen er skrevet av Russell, arrangert av svenske Mats Hålling og spilt inn av Det norske Blåseensemblet i Brygga Kultursal.

Den komplette versjonen av overturen er billedlagt med fantastiske naturbilder fra områdene denne folkoperaen omhandler.

Deluxe-versjon

I midten av april slippes all musikken som en dobbel-CD og inneholder bidrag fra blant andre Jimmie Dale Gilmore, Johnny Cash, Ramblin´ Jack Elliot, Maura O´Connell, Joe Ely, Ian Tyson, Guy Clark, Dann Penn, cowboysangeren Tex Ritter, indianerne Henry Real Bird og John Trudell (leder av American Indian Movement) og den amerikanske nasjonalpoeten Walt Whitman (1819-1892).

Utgivelsen kommer i en deluxe-versjon med en 82 siders libretto og program guide.

Russells målsetting er at «The Rose of Roscrae» skal settes opp på Broadway i New York.