Han skal nemlig være æresgjest under Blåseensemblets historiske konsert "Anno 1734" .

Les også: Haldens ferskeste realitystjerne

Les også: Nesten 900.000 så haldenser på NRK

Les også: Haldenser slått ut av TV-serie

Stiller i gull

– Jeg stiller på konserten i en gullbrokadedrakt fra begynnelsen av 1700-tallet og en enorm Allongeparykk. Jeg gleder meg veldig til konserten med Blåseensemblet, sier «Anno»-Carl-Arne fornøyd.

I den norske realityserien «Anno» drar 14 deltagere tilbake i tid. Året er 1764, og stedet er Bergen. Her lever og bor deltagerne under samme vilkår som for 250 år siden. Carl Arne var den andre deltakeren som måtte avbryte tidsreisen.

Elsker klassisk musikk

32-åringen fra Halden er kjent som en person med stor fascinasjon for 1700-tallets pomp og prakt, og elsker å ikle seg tidsriktige kostymer på fritiden.

– Jeg elsker klassisk musikk, spesielt renessanse og barokk. Barokkmusikken gir meg en stor, indre ro og gjør meg rørt. Jeg har vært på flere konserter med Det Norske Blåseensemble tidligere, og gleder meg veldig til denne konserten med 1700-tallsmusikk.

Historiske dimensjoner

For ensemblet setter opp en konsert av historiske dimensjoner i Fredrikshald Teater 22. januar og i Jeløy Kirke i Moss 23. januar.

I 1734, ble et lite orkester stiftet på Fredriksten Festning i Halden. Orkesteret er i dag kjent som Det Norske Blåseensemble, og er Norges eldste profesjonelle orkester i kontinuerlig drift. Temaet for konserten er derfor «Anno 1734».

Barokkinstrumenter

På konserten fremfører Blåseensemblet de mest kjente verkene fra året orkesteret ble stiftet. På programmet står blant annet musikk av Georg Friedrich Händel, Antonio Vivaldi, Georg Philipp Telemann og Johann Sebastian Bach.

For å gjenskape det særegne lydbildet fra denne perioden, spiller Blåseensemblets musikere blant annet på tidsriktige barokkinstrumenter, som naturhorn og barokktrompet.

Lever og ånder

Meyer Melin lever og ånder for barokken og 1700-tallet. Hjemme har han en stor privat samling av hatter, parykker, glitrende barokkantrekk og militæruniformer.

For ham blir det ekstra spesielt at konserten i hjembyen Halden skjer i Norges eldste teater, Fredrikshald teater.

- Det er veldig spennende at ensemblet blant annet skal benytte originalinstrumenter fra barokken, sier Carl-Arne.

«ANNO 1734» MED DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE

Medvirkende: Musikalsk leder Stian Aareskjold

  • Fredrikshald Teater i Halden, torsdag 22. januar kl 19.
  • Jeløy Kirke i Moss, fredag 23. Januar kl 19.