Det finnes mange hverdagshelter der ute. Tips oss i HA om dem!

Eksempel: Veronika Norheim, som driver som Rema-kjøpmann i Tistedal, er ett av mange eksempler på en hverdagshelt i Halden-distriktet om dagen. Tips oss om flere! Foto: Trine Bakke Eidissen

Eksempel: Veronika Norheim, som driver som Rema-kjøpmann i Tistedal, er ett av mange eksempler på en hverdagshelt i Halden-distriktet om dagen. Tips oss om flere! Foto: Trine Bakke Eidissen Foto:

Av

HA-redaktør Hans-Petter Kjøge vil at HAs journalister skal skrive om Haldens og Aremarks hverdagshelter i korona-krisen. - Fortell oss om dem, så skal vi fortelle deres historie videre. Sammen skal vi få heltene fram i lyset, skriver han i denne kommentaren.

DEL

KOMMENTARDet er surrealistiske tider. De fleste av oss gjør som vi har fått beskjed om; holder oss hjemme. Men noen holder hjulene i gang. For fellesskapets beste. Jeg tenker på helsepersonell, butikkansatte, yrkessjåfører, renovasjonsarbeidere og andre som utgjør en viktig forskjell for oss nå om dagen.

Få begreper er større enn ordet HELT. Nordmenn er vanligvis forsiktig med å bruke det. Men i disse dager snakker vi stadig og helt berettiget om våre helter. Nå vil vi i HA ha dem fram i lyset.

Det handler om å stå sammen

Vi står midt oppe i en krise som endrer alt vi tidligere har omtalt som «normalt» og «dagligdags». Nå handler det om å stå sammen om en felles fiende, et virus-utbrudd vi foreløpig ikke vet omfanget av. I en slik helt spesiell situasjon, ser vi nordmenn – og folk over hele verden – gjøre en innsats langt over hva vi kan forlange av dem.

Mange gjør denne ekstra innsatsen som et naturlig resultat av den jobben eller profesjonen de har. Mange stepper opp rett og slett fordi de er en god nabo, kamerat, pårørende – kort sagt et godt medmenneske.

Eksemplene og historiene er like mange som de er rørende og sterke. Erna Solberg, statsministeren vår som også på mange måter gjør en heltemodig innsats midt i korona-krisen, sa det så fint i sin tale til folket onsdag kveld: «Jeg synes sykepleier Jannike Arnesen satte ord på den fantastiske innsatsviljen vi nå ser. Til VG skrev hun: «Fortell meg hvor jeg skal møte opp, så kommer jeg». Det er vanskelig å komme nærmere ekte helter enn dette.

Mange jobber på nye måter. 40.000 lærere er nå medlemmer av Facebook-grupper i en digital dugnad for nettundervisning. Der deler de erfaringer og hjelper hverandre for at våre barn skal lære, selv om de ikke kan være på skolen.

Selv om verden forandrer seg, er den norske folkesjelen den samme. Vi trår til når det trengs, vi samarbeider og vi hjelper hverandre».

Respekt

Det aller beste med statsministerens tale var at hun utelukkende trakk fram «vanlige» folk. De vi kanskje pleier å ta litt for gitt, men som i de dagene, ukene og kanskje månedene vi står foran nå vil være helt avgjørende for at kampen mot pandemien til slutt skal vinnes. Og kanskje blir resultatet av akkurat deres innsats nå at vi – når dette en gang er over – yter disse menneskene og disse yrkesgruppene Solberg nevner litt mer respekt.

Vi i lokal- og riksmediene kan gjøre vår innsats for å hedre hverdagsheltene ved å bringe gode historier ut til lesere, seere og lyttere. Vi i Halden Arbeiderblad ønsker derfor å få innspill fra haldensere og aremarkinger flest som ønsker å hedre – eller hylle – våre mange hverdagshelter ved å la avisas journalister fortelle deres historie.

Små og store historier

I disse dager kan alle gjøre en innsats. Og en forskjell. Små og store. Ung og gammel. Det er historiene bak disse vi gjerne vil bringe ut til folket. Den om helsepersonalet som jobber mye mer enn vanlig. Om de butikkansatte som fyller varehyllene på natta. Naboen som handler eller bare tar inn posten. Læreren som legger opp til en undervisning som gjør elevene både kloke og trygge. Ja, dere skjønner hvor jeg vil hen. Ingen historie er for stor. Ingen for liten.

Derfor: Har dere en hverdagshelt dere vil vi skal fortelle om, ta kontakt med oss i HA:

E-post: redaksjonen@ha-halden.no

Facebook: www.facebook.com/haldenarbeiderblad

Telefon: 992 05 300


Artikkeltags