Gå til sidens hovedinnhold

Det blir hjemmeskole siste dagen før jul i Halden

Artikkelen er over 1 år gammel

Halden kommune har valgt en alternativ løsning for siste skoledag før jul i grunnskolen.

Elevene på barne- og ungdomsskolene i Halden slutter ikke fredag 18. desember i år, men mandag 21. desember.

Nå har kommunen bestemt seg for at den siste dagen med fysisk tilstedeværelse på skolen likevel blir fredagen.

– Vi har registrert at en del innbyggere ønsker å holde sine barn hjemme denne inneklemte skoledagen for å redusere barnas nærkontakter på vei inn i juleferien, forklarer direktør Kent-Arne Andreassen for undervisning og oppvekst i Halden kommune i en pressemelding.

Mandag 21. desember blir derimot ikke skolefri. Men dagen gjennomføres som hjemmeskole med et digitalt opplegg. Og det blir mulighet til å være på skolen for de som trenger det.

– Vi ønsker ikke å avslutte dette skoleåret med mer bekymring enn nødvendig. Derfor har vi valgt en alternativ løsning for siste skoledag, selv om det ikke er noen smittevernfaglig grunn til å ha hjemmeundervisning på grunnskolen, sier direktør for undervisning og oppvekst Kent-Arne Andreassen.

Alle elever fra 1. – 10. trinn i Halden kommunes skoler vil få tilbud om et digitalt opplegg som kan følges hjemmefra mandag 21. desember.

- Samtidig vet vi at det ikke er like enkelt for alle å ha barna hjemme en ekstra dag. Derfor vil det også være tilnærmet normalt opplegg på skolen for de som ønsker det, sier Andreassen.

Dette er ikke et smitteverntiltak. Det er like trygt å gå på skolen i Halden mandag 21. desember som fredagen før.

Den enkelte skole vil i dialog med hjemmene få avklart hvilke barn som skal være fysisk på skolen og hvilke som skal være hjemme denne skoledagen.

Skolene vil sende hjem et enkelt skjema som foresatte skal bruke til å gi tilbakemelding om hva de ønsker. SFO vil ha åpent som normalt.

Kommentarer til denne saken