↓ Dette er en kommersiell tjeneste fra Amedia Marked
Hjemmeside Telefon Adresser

På nettet

Send epost

Telefon

995 87 202

Faks: 69 19 50 70

Besøksadresse

Rokkeveien 794
1763 HALDEN
  1. Beskrivelse

Øyvind Herrebrøden foret de 7 grisene hjemme hos Håkon Raa og var med i grøftene sammen med Nils Raa i helgene. Raa og Herrebrøden startet formeldt i 1975. Øyvind var i militæret, og da han kom hjem hadde Nils kjøpt deres første skogsmaskinen En godt brukt Lille Nalle, som fikk en liten runde med malekost og rulle. Firmaet drev med graving, skogsdrift og Rådalshjul til grøfting.

 

Tidlig vekst

De hadde mange private skogeiere som kunder. I tillegg utførte de skogsarbeider direkte for Saugbrugs og Stangeskovene, som kjøpte på rot frem til ca. 1985. Saugbrugs opplevde som resten av markedet et dalende rotkjøpmarked, og Havass skog kom inn i bildet. Firmaet fikk skogsdriftoppdrag for Anker Rasch familien. De hadde også en del arbeider over svenskegrensa og etablerte et Svensk selskap på 80-tallet.

 

Nye maskiner

Firmaet gikk over til nyere maskiner og Ponsse på 90-tallet. De utført flere spesialoppdrag som f.eks. skogsarbeid på øya til Dag Pettersson i Aremark, samt et helt maskinlag på pram til Singeløya med med fullt lass tilbake noen uker senere. Raa og Herrebrøden og var aktive i Sverige på 90-tallet, og samarbeidet med Aregruppen. Øyvind reiste rundt på den Svenske landsbygda og gjorde rotkjøp, ofte over en kopp kaffe ved kjøkkenbordet.

 

Eierskifte

2007/2008: Blir Øyvind Herrebrøden og Dag Raa enige om å skille lag. Dag Raa kjøper ut Øyvind og overtar selskapet. Selskapet endrer navn til Raa Skogsdrift AS.

1990-2008: Stormen Gudrun. Stormen Gudrun tok Sverige hardt i 2005. Dette medførte mye jobb også for Raa og Herrebrøden, som kjørte igjennom ca 50.000 m3 på 6 mnd drift. Det var også en tilsvarende jobb i samme område i 2007 etter nye stormer.

2018 Nye medeiere

2018 ble året Raa Skogsdrift AS fikk nye medeiere. Dette året ble starten på reorgsnisering av firmaet, og reforhandling av kontrakten med Glommen