Kontrollørene som så den slitne varebilen tok affære sporenstreks. Det var ved Svinesund kontrollplass de oppdaget bilen, som skulle hatt rumenske skilter. På vei til Norge gikk det derimot ikke helt som det skulle.

– Varebilen hadde på tur gjennom Sverige kjørt av veien og fått store skader. Svensk politi anså bilen som ikke kjørbar, så bilen ble fraktet vekk fra ulykkesstedet med bergingsbil, opplyser Statens vegvesen.

Den rumenske føreren reparerte bilen med tape og fikset et nytt dekk og kjørte videre.

Men da han kom til Norge var det slutt.

– Han hadde fortsatt ingen planer om å reparere kjøretøyet når han ankom kontrollplass. På spørsmål om hvordan bilen var å kjøre, svarte fører «steering is no good», opplyser Øyvind Ivar Grotterød i Statens vegvesen.

– Etter en teknisk kontroll ble det konstatert at både for- og bakstilling var skjev, samt at flere av bilens tekniske systemer var ute av drift. Kjøretøyet ble avskiltet på stedet og berget til merkeverksted, fører ble anmeldt og ble gitt et kraftig forelegg av norsk politi.

Det var ikke bare den rumenske sjåføren som ikke hadde alt på stell. En rekke andre fikk reaksjoner.

Under kontrollen på Svinesund ble det tre anmeldelser, to fikk gebyr for overlast, 14 kjøretøyer fikk kjøreforbud, to biler ble avskiltet, to førere fikk gebyr for ikke å bruke bilbelte, 21 kjøretøy fikk skriftlige mangler, tre andre gebyrer ble utskrevet og en sjåfør hadde brudd på kjøre- og hviletid.