Den lokale næringslivsjournalistikken settes på dagsorden: – Vil du lese om mer enn butikkåpninger?

VIL HA SYNSPUNKTER: Roy F. Conradi Andersen, daglig leder ved Litteraturhuset i Fredrikstad, og Anne-Lene Frølandshagen, leder i Norsk Journalistlag Østfold, ønsker velkommen til debatt om næringslivsjournalistikk onsdag 4. mars.

VIL HA SYNSPUNKTER: Roy F. Conradi Andersen, daglig leder ved Litteraturhuset i Fredrikstad, og Anne-Lene Frølandshagen, leder i Norsk Journalistlag Østfold, ønsker velkommen til debatt om næringslivsjournalistikk onsdag 4. mars. Foto:

Norsk Journalistlag Østfold og Østfold Redaktørforening arrangerer folkemøte og spør hva som bør være medias rolle når de skal dekke næringslivet i sitt nedslagsfelt.

DEL

Næringslivsaktører, politikere, redaktører, journalister og fagforeningsledere sitter i panelet når den lokale næringslivsjournalistikken står på programmet.

– Butikkåpninger, konkurser og boligsalg. Nettavisene har masse av det. Men er det en slik klikkvennlig næringslivsjournalistikk vi trenger?

Det spør Norsk Journalistlag Østfold (NJØ, journ.anm.) og Østfold Redaktørforening (ØR, journ.anm.) i en pressemelding. Spørsmålet er en introduksjon til folkemøtet de to foreningene inviterer til.

– Hva vil du lese om?

Møtet finner sted på Litteraturhuset i Fredrikstad onsdag 4. mars, og arrangørene håper på et aktivt og engasjert publikum.

Hva er det folk vil lese? Og hva er det folk trenger? Er det nok å dekke det som skjer i handelsnæringa av åpninger, stuntkampanjer og konkurser? Eller bør mediene bruke mer ressurser på å gå mer i dybden og lage flere saker på arbeidsplassutvikling, økonomi, attraktivitet og hva som må til for å skape mer aktivitet, handel og vekst, er blant spørsmålene journalistene og redaktørene håper å få tilbakemeldinger på.

– Få deltar i samfunnsdebatten

– På scenen kommer markante næringslivsjournalister og redaktører for å fortelle hvorfor de prioriterer som de gjør. Vi inviterer også næringslivsledere for å fortelle hvordan de opplever lokalmediene i Østfold, forteller Anne-Lene Frølandshagen fra NJØ.

– Men vi snur også flasketuten rundt og spør: Hvorfor er det så få fra næringslivet som deltar i samfunnsdebatten? Hva er grunnen til at ledere, eiere og aksjonærer som skaper den utviklingen og framgangen vi ønsker, ikke er med i debatten når viktige avgjørelser skal tas, sier hun videre.

Folkemøtet er gratis, og debatten ledes av Roy F. Conradi Andersen, daglig leder ved Litteraturhuset Fredrikstad.

Bredt panel

Disse er bekreftet til debatten:

 • Jon Jacobsen, sjefredaktør Fredriksstad Blad
 • Thomas Johansen, tidligere Kråkerøy Elektriske
 • Steinar Frølandshagen, OBOS
 • Arild Johannessen, klubbleder ved Jøtul
 • Frederikke Stensrød, politiker og næringsdrivende i Råde
 • Øivind Lågbu, kommentator og journalist, Fredriksstad Blad
 • Pål Andersen, NRK Østfold
 • Kristin Wilhelmsen Hansen, Fredriksstad Blad, tidligere SA og Vestby Avis
 • Trond Delbekk, Værste
 • Roy Østen Henriksen, Fredrikstad Energisalg
 • Helge Hasvold, næringssjef i Fredrikstad kommune

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken