Østfold kulturutvikling er motor i arbeidet med festivalen. Espen Holtan, som leder Ung kulturavdeling hos Østfold kulturutvikling holder i det hele. Planleggingen har pågått i to år.

Noe helt nytt

Og nå er det meste av programmet spikret.

En ivrig Holtan ramser opp. Onsdag 15. april deles østfoldungdommens kritikerpris ut i kultursalen. Dagen etter blir det stor konsert for alle ungdomsskoleelevene i Halden i forbindelse med den kulturelle skolesekken. «Son of Light» opptrer. Og på kveldstid blir det Glemmy Awards i kultursalen. Arrangementet flyttes for første gang ut av Fredrikstad.

Fylkeskulturmønstring


Fredag starter fylkeskulturmønstringen. 170 ungdommer fra fylket viser seg fram. Det starter med workshops på fredag og avsluttes med fylkesfinalen i UKM lørdag i kultursalen.

Gratiskonsert


Lørdag blir det underholdning på en stor utescene på Torget. Jaa9 og OnklP opptrer. Og i kultursalen spiller Onkel Tuka og et ukuleleorkester.

– Lørdag har vi sju spillesteder. Det blir en festival i festivalen.

Sjuårig prosjekt


Gjennom de fire dagene trekker vi 2.000 unge fra Østfold pluss publikum. Mye av dette er gratis. Informasjon finnes på nettsidene ufestival.no, sier Espen Holtan.

Dette blir startskuddet på et sjuårig prosjekt som skal arrangeres rundt om i fylket vårt.