– Nå er alle hovedrolleinnehaverne på plass, og det er en stor ære å kunne presentere dem, står det i en pressemelding fra produsentene Tomas Glans, Simen Gloppen og Hanne Hagerup, som tok over familiemusikalen etter Marita Rognøy.

Og det er sterke nasjonale navn som nå er klare for å synge og spille fra scenen i Fredriksten festning til sommeren.

Solide navn på rollelista

Espen Beranek Holm skal spille kommandanten:
57-åringen er en norsk komiker, programleder og rockemusiker. Har vunnet Spellemannprisen som musiker, men er også godt kjent som komiker og deltaker i satireprogrammet Hallo i uken på NRK P2, fast medlem i TV-programmet Løvebakken på NRK1 og som programleder for NRK1-programmet Virtuos.

Reidun Sæther skal spille bestyrerinnen:
37-åringen har spilt i en rekke musikaler de siste ti årene, er kjent for mange haldensere gjennom en rekke sommershow i kultursalen, har vært med på Allsang på Grensen, Beat for Beat og vant i 2012 Norges første musikkteaterpris. Mest kjent er hun likevel for sin deltagelse i Stjernekamp i 2014, der hun kom på andreplass. Vinneren var Nora Foss Al-Jabri.

Brede Bøe skal spille Conrad:
Den 48 år gamle mossingen har vært en sentral revyskuespiller i Norge i mange år og vant Komiprisen i 2010.

I tillegg er mer ukjente Mathias Luppicini klar som Marius og Sanne Kvitnes er allerede presentert som Penelope.

Sang, humor, varme og spenning

Tomas Glans sier til HA at de er veldig fornøyde med årets hovedroller.

– Det er supergøy at vi har fått med så flinke folk. Vi har jobba hardt for det, men også stilt harde krav.

Det var rollekarakterenes særtrekk som påvirket valget av aktører.

– Reidun synger utrolig bra og kan spille på humor. Det passer til rollen som bestyrerinnen. Espen har jeg jobbet sammen med på Latter, og han er en perfekt blanding av å være skummel og autoritær samtidig som han har varme og humor. Akkurat det vi trenger til kommandanten, forteller Glans.

Brede Bøe kjenner mange fra revyscenen, og han fyller den mest humoristiske rollen.

– Brede skal få boltre seg fritt som Conrad. Mathias er for de fleste ikke så kjent ennå, men jeg har jobbet med ham og vet at han er flink. Han er blant annet med i Sølvrekka på NRK og regnes om en av de nye komikerne på TV. Rollen som Marius har ikke så mye humor, men Mathias synger bra og har en varme som passer til rollen, påpeker produsenten.

– Flinke og profilerte aktører

Den hvite dame-gjengen skal snart møtes i Oslo for første gang. Øvingene i Halden starter 11. juni.

Glans, Lie og Gloppen har tro på at de nye navnene skal være med på å øke interessen og billettsalget foran sommerens forestillinger.

– Vi har veldig store forhåpninger til de nye hovedrolleinnehaverne. Det er første gang vi bytter dem ut (med unntak av Penelope, journ.anm.), og det har vært litt som å slå opp med en kjæreste du liker, sier Glans.

Han påpeker at produksjonen har vært veldig fornøyd med aktørene i de to første sesongene, men at fornyelse er en naturlig del av utviklingen av Den Hvite Dame.

– Det er viktig med nye fjes og navn slik å tiltrekke oss nye og gamle tilskuere. Det vanskelig å friste publikum uten noe nytt å by på. Derfor trenger vi profilerte aktører, men framfor alt må de være dyktige. Det har vi fått til, konstaterer Glans.