(Fredriksstad Blad)

Regjeringen slår bena under Moss lufthavn Rygge og 4.000-5.000 arbeidsplasser landet rundt, med god viten.

Lørdag går det siste flyet fra Moss Lufthavn Rygge. 1.000 mennesker står igjen uten jobb. Østfold blir uten flyplass. Arbeids- og næringslivet vårt mister infrastruktur og et viktig konkurransefortrinn. Det er trist, leit og helt uforståelig, og vil gå inn i historien som en av de mørkeste dagene for arbeidslivet i Østfold.

Dette kun takket være bevisst politikk fra Frp- og Høyre-regjeringen. For på tross av massive advarsler og en meget kritikkverdig prosess valgte de å innføre flypassasjeravgiften. Vel vitende om at dette sparker bena under 4.000-5.000 arbeidsplasser landet rundt, hvorav 1.000 nå i Østfold.

Man kan ikke annet enn å fordømme Frp- og Høyre-regjeringens og deres støttepartiers tankeløse opptreden i denne saken. Det å beslutte en flypassasjeravgift en sen nattetime for å få inndekning på en milliard kroner i statsbudsjettet er forkastelig.

Først og fremst i måten det er gjort på, med total mangel på forutgående prosess og analyse av samfunnsmessige, økonomiske eller miljømessige konsekvenser. Det savner sidestykke i norsk politikk å vedta en milliardregning til en næring som et «fem på tolv»-forslag.

Resultatene ser vi nå. Flyplassen stenger, og igjen står flere hundre mennesker uten arbeid.

Våre tanker går nå først og fremst til de ansatte på flyplassen og deres familier. De har nå i ett år levd i usikkerhet og frustrasjon samtidig som det har vært kjempet mot regjeringens og støttepartienes useriøse politikk. Dessverre resulterte det i gravøl. Dere skal vite at dere har gjort en viktig og god jobb. Takk for at dere kjempet!