Temaet for årets TV-aksjon er «Nå er det hennes tur». Pengene som samles inn søndag 20. oktober går til hjelpeorganisasjonen CARE og formålet er å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

Over hele Norge skal 100.000 bøssebærere ut å gå for TV-aksjonen. Og i Halden er det behov for nesten 400.

– Det er allerede flere som har meldt seg, men vi trenger fortsatt mange for at vi skal rekke å besøke alle husstander i Halden, sier Wenche Erichsen ved Halden Frivilligsentral.

Hun er sammen med May Johansen leder for TV-aksjonen i år.

Totalt 30 personer stiller opp som frivillige områdeledere og skal koordinere alle de hjelpsomme bøssebærerne. Hvis du har lyst til å bidra noen timer for en god sak den 20. oktober, så kan du enten ta direkte kontakt med Halden Frivilligsentral eller registrere deg på nettsiden blimed.no.

I tillegg til alle som går rundt med bøsser 20. oktober, vil det også utplasseres bøsser på alle byens sportshytter og på Kirkens Bymisjon, som denne dagen fungerer som Halden sentrums sportshytte.

I tillegg skjer det er par andre spennende ting i Halden i forbindelse med årets TV-aksjon.

Onsdag 16. oktober sørger Kiwanis i Halden for å gjennomføre næringslivsstafetten. Da vil bedrifter i Halden bli oppringt mellom klokka 11 og 14 og bli spurt om de vil bidra til TV-aksjonen med et valgfritt pengebeløp.

Lørdag 19. oktober inviterer internasjonal kvinnegruppe ved Halden frivilligsentral til foredrag og internasjonal mat i salen på Halden frivilligsentral. Der vil CARE komme og fortelle om temaet for årets TV-aksjon.

– I tillegg kommer Camilla Bjørke og Anne-Kari Holm. De har deltatt i oppsetningen Seven, opplesing av sterke kvinnehistorier, og kommer og snakker om sine opplevelser klokka 15 denne lørdagen. Inntektene fra matsalget går til TV-aksjonen, sier Erichsen.