De kommunale barnehagene i Halden utvider åpningstiden

UTVIDER ÅPNINGSTIDEN: Bergknatten barnehage er en barnehagene som nå utvider åpningstiden.

UTVIDER ÅPNINGSTIDEN: Bergknatten barnehage er en barnehagene som nå utvider åpningstiden. Foto:

Halden kommunes egne barnehager utvider åpningstiden med en halv time, skriver kommunen i en pressemelding.

DEL

Etter at barnehagene åpnet igjen har Halden kommunes seks barnehager hatt åpent fra klokken 08.00 til klokken 15.30. Som tidligere meldt vil denne åpningstiden gjelde ut mai.

Halvtime mer

Halden kommune har nå bestemt at åpningstiden i de seks kommunale barnehagene vil utvides med en halvtime fra 1. juni slik at barnehagene vil ha åpent åtte timer alle hverdager. Om det blir en halvtime ekstra på morgenen eller på ettermiddagen overlates til den enkelte barnehage å bestemme.

- Barnehagene har noe ulike tilbakemeldinger om når det er størst behov for utvidet åpningstid. Vi overlater derfor til den enkelte styrer å bestemme om de skal åpne tidligere eller stenge senere, sier fagleder barnehage Wenche Tysse-Hostad i Halden kommune.

Foresatte vil få informasjon direkte fra sin barnehage om hvilken åpningstid som vil gjelde der.

En oppfordring

Foreldre som har muligheten til å levere sine barn noe senere eller hente dem tidligere uten at det medfører problemer, oppfordres til å gjøre dette. Det vil bidra til å gjøre barnehagedagen enklere for våre ansatte i denne spesielle tiden.

Denne informasjonen gjelder de kommunale barnehagene Isebakke, Bergknatten, Brekkerød, Karrestad, Bjørklund og Stangeløkka. Private barnehager kan ha andre åpningstider enn hva Halden kommune praktiserer, står det i pressemeldingen.

Maurtua åpener barnehage

Maurtua på Familiens hus har vært stengt siden 13. mars. Nå åpnes det opp for noe aktivitet.

Helt siden Maurtua åpen barnehage måtte stenge på grunn av smittevernhensyn, har kommunens ansatte ved avdelingen vært tilgjengelig for samtaler og spaserturer for de som trenger det. Nå utvides endelig tilbudet noe.

Maurtua åpner for en liten fast gruppe i barnehagen mandager og torsdager. Dette krever påmelding. Denne gruppen er allerede fulltegnet, men interesserte som vil stå på venteliste i tilfelle det blir ledige plasser kan melde i fra til vivi.akerman@halden.kommune.no eller kristin.harboe@halden.kommune.no eller på telefon 90741205.

Tirsdager har Maurtua utebarnehage på Rød herregård. Dette tilbudet er åpent for de som ønsker. Alle tar med egen mat og drikke, teppe til å sitte på og egne leker. Oppmøte er klokken 10 på parkeringsplassen ved Rød Herregård eller utenfor Maurtua åpen barnehage i Os allé klokken 10 hvis du ønsker å gå til Rød herregård. Første turdag er tirsdag 2. juni, men med værforbehold, skriver kommunen i pressemeldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.