Her blir det også gratis slush, popkorn og pizzaboller. Maks antall publikummere er satt til 75. På grunn av koronapandemien.

Følger lover og regler

– Vi vil til enhver tid følge gjeldende smittevernlover og regler, bedyrer Dina Billington. Hun representerer arrangøren VerdensBro.

Med seg på laget har VerensBro blant annet Halden kommune ved Ungdomsklubben Domino og Rockehuset, Kirkens Bymisjon, Brygga kultursal, Berg Sparebank, Sparebank1stiftelsen Halden, Bufdir og Norske Konsertarrangører.

Sparebank1Stiftelsen og Berg sparebank bidrar med 100.000 kroner hver.

Det vil være god voksentetthet med personale fra blant annet den kommunale ungdomsklubben Domino og ungdomstilbudet til Kirkens Bymisjon samt personale fra møteplassen til Fargespill Østfold.

Her er artistene

Disse artistene kommer: ZadeKing, Huma Luma, Neema og Fargespill Østfold med Monne og andregjesteartister, Lonnie og KJ Elsworth.

Kveldens konferansier er den norsk-kongolesiske artisten Neema Cihiluka.

Dina Billington opplyser at VerdensBro ønsker å være en kulturell brobygger i lokalsamfunnet og sette Halden-ungdommen i sentrum ved å arrangere Global musikkfest i Brygga kultursal, torsdag 1. oktober.

– Musikkfesten skal være av og for ungdommer fra 13 til 18 år. Unge frivillige er med både som arrangører og hjelpere, og unge, talentfulle, upcoming artister i Halden skal få mulighet til å opptre for et jevnaldrende publikum på en profesjonell scene.

– På dennescenen fokuseres det på å løfte fram mangfold og sjangerbredde. Ved å legge vekt på ulike ungdomsuttrykk og sjangere, alt fra hipp hop, afropop, world, singer/songwriter og rocktil indie pop ønsker VerdensBro å legge til rette for at ulike ungdommer skal komme sammen og bli bedre kjent med hverandre og få gode musikkopplevelser sammen. Vi har erfart at kunst- og kulturopplevelser gir rammer for fellesskap mellom mennesker og skaper forståelse for hverandre, opplyses det.

Har mer på gang

Utover høsten og fram mot jul har de flere gratis arrangementer for barn og unge på gang.

Det legges opp til gresskarverksted den 29. oktober, Samisk kulturfest den 19. november og 20. november, Internasjonal julefest den 19. november og Kino for hele familien den 19. desember.