Studio S16, Danseloftet, Halden danseskole og Halden kulturskole samarbeider om Dansens dag lørdag 28. april. Tanya Stang Lund håper at mange barn- og unge blir med og danser.

Dansekurs og diskotek

– Vi vil gjerne at det skal skje noe gøy for barn og unge i Halden. Derfor samarbeider vi om Dansens dag, sier Tanya Stang Lund.

Hun driver Studio S 16 i gågata sammen med mannen Emil Stang Lund og har tatt initiativet til Dansens dag.

Programmet for lørdagens arrangement er klart, og både Halden kulturskole, Black Box i Konservativen, Studio S16 og en scene i gågata blir tatt i bruk.

– Det blir både dansekurs og danseoppvisninger, i tillegg til at det blir et eget barne- og ungdomsdiskotek på kvelden, forteller Tanya Stang Lund.

– Dette blir gøy

Mona Bækken ved Halden kulturskole forteller på arrangementet at Halden Drum Corps som er kulturskolens eget trommekorps, skal være med på kulturskolens workshoper i musikaldans under Dansens dag.

«Stegene er helt enkle etter deres herlige trommemusikk. Vi marsjerer også sammen med dem etter timene fra kulturskolen til scenen i Storgata. Dette blir gøy og vi gleder oss!», skriver hun

Barn og ungdom som vil være med på kurs, kan melde seg på her.

– Det er fint å få vite alder, om de vil danse alene eller i par og om de har noen danseerfaring fra tidligere, sier Tanya Stang Lund.

Det er ingen påmelding til diskoteket på kvelden, men bare til å dukke opp.

Det er andre gang at Dansens dag arrangeres i Halden.

– Vi startet med det i 2016, mens vi hadde en pause i fjor. Målet er at dette skal skje hvert år, forteller Tanja Stang Lund. I år blir Dansens dag kun for barn og unge.

 

– Alle sa «ja» med en gang

Tanya Stang Lund sier til HA at det er støtte fra Sparebankstiftelsen som har gjort det mulig å gjøre hele arrangementet gratis for barn og unge.

– Vi har også fått fine premier. Alle har sagt «ja» med en gang, og jeg trengte ikke å be noen to ganger, sier Tanya Stang Lund som er glad for den store velviljen hun opplever at arrangementet er møtt med.

Dansens Dag:

Klokka 13.00 – 13.45: Gratis kurs i forskjellige danseformer. Instruktører fra Halden danseskole, Studio S 16 og Halden kulturskole underviser:

* Black Box: Break Dance for barn mellom 6 og 10 år.

* Halden kulturskole: Musikaldans.

* Studio S 16: Afrohouse.

Klokka 15.00: Sceneshow i Storgata:

* Kom og se på sceneshow i gågata med dans fra Halden danseskole, Danseloftet, Halden kulturskole og Studio S 16. Halden Drum Corps er med, Showet avsluttes med Ruby Crew fra Askim.

Klokka 15.00: Street Dance Battle:

* Barn og unge inviteres til å danse mot hverandre på en scene i Storgata og vinne fine premier.

* Premiene: Gavekort fra Aladdin kino, gavekort fra Tista Senter, gavekort fra Klatring på grensen klatrepark og premie fra American Pizza & Dessert.

Klokka 18.00: Disco:

* Alle mellom 13 og 18 år inviteres til disco og jamming med DJ Jonas Bjørnstad og kulturhuset Vannvogna i Storgata 16 (tidligere Bokhandler Andersen). Gratis inngang.