Gå til sidens hovedinnhold

Taus om Erlandsen-saken

Artikkelen er over 6 år gammel

Kommunalsjef Kenneth Johannessen vil ikke svare på spørsmål som går på avslag på brukerstyrt personlig assistent for at Kim Robin Johansen skal kunne jobbe på Erlandsens Conditori.

Kommunalsjefen innen helse og omsorg velger å gjøre det samme som ordfører Thor Edquist og hovedutvalgsleder Gerd Berit Odberg i denne saken.

Les også: "Uansett hvor mye du prøver, får du meg ikke til å kommentere dette"

Fikk avslag på BPA

Les også: - Jeg begriper ikke hva de driver med i kommunen

Denne uka fikk Kim Robin Johansen og Daniel Harbo avslag på sin søknad om brukerstyrt personlig assistent (BPA) av Halden kommune. Dermed unngår kommunen ekstrautgifter.

Båstadlund

De to  søkte om BPA for å kunne fortsette sitt meningsfulle arbeid ved Erlandsens Conditori.

 Begge er tilbudt plass ved Båstadlund dagsenter, som kommunen driver selv.

Saken deres har også vært debattert på Stortinget.

- Bukken og havresekken?

Halden Arbeiderblad har kontaktet kommunalsjef Kenneth Johannessen for å få svar på følgende spørsmål. Han avstår fra å svare på dem.

Her er spørsmålene:

- Hvem har foretatt kartleggingen av Kim Robin Johansens behov og konkludert med behov for 25 t i uka? Spørsmålet er stilt med bakgrunn i at det ble søkt om 35 t i uka. Kommunen endte opp med et behov for 25 timer i uka, og dermed har kommunen lov til å gi avslag hvis BPA vil medføre vesentlig økt kostnad for kommunen.

- Er dette som bukken og havresekken? (At det er kommunen som har foretatt kartleggingen og endt opp med 25 timer i uka - som da gir anledning til å gi avslag).

- Hvor store ekstrautgifter vil BPA for Kim Robin Johansen påføre Halden kommune?

Her er begrunnelsen

- Halden Kommune kan grunnet taushetsplikten ikke kommentere de spørsmål det her vises til. Helse og sosialfaglige vurderinger rundt enkeltpersoner vurderes som sensitive personopplysninger, og publikum skal i alle møter med kommunen oppleve trygghet i at disse håndteres etter lov og forskrift, begrunner kommunalsjefen.

Kommentarer til denne saken