Fortsatt ledige billetter til verdenspremieren

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Den fjerde og siste sesongen av Dag har verdenspremiere i Halden fredag.  Alle de ti episodene vises etter hverandre fra og med klokka 18 på Aladdin kino.

Skummelt med verdenspremiere

Halden er først ut. Deretter kommer Oslo 14. september, Trondheim 15. september og Bergen 16. september.

– I Oslo blir det nok mer formelt med rød løper og full pakke, men i hjembyen Halden blir det en litt løsere tone. Både Atle Antonsen, Agnes Kittelsen og Simon Norrthon kommer, forteller Øystein Karlsen.

Han har tidligere uttalt til HA:

– Det er litt merkelig med premierer, selv om vi nå har laget 40 episoder og bortimot kontinuerlig vært i opptak i fem år, så er det akkurat like hårreisende skummelt nå som når vi skulle presentere første episode. Visningen i Halden 11. september, er da altså verdenspremieren og således skumlest av alt!

Konsert på Siste Reis

Visningene i Oslo og Trondheim er utsolgt for lengst. I Halden er det noen få billetter igjen.

– Seriens komponist Steve Wynn (Dream Syndicate) vil også sitte i kinosalen. Steve kommer også til å gi en eksklusiv konsert på Siste Reis etter forestillingen, der man må ha kinobilletten for å komme inn.

Karlsen sier dette om hvorfor han valgte Halden som premiereby:

– Byen er jo location for mengder av steder i serien. Vannverket der Tuva Novotny jobber er kraftstasjonen på Smedbruket, Havna på Mølen er Narvik havn i 1940 og så videre. Samt selvfølgelig at det er utrolig gøy å kunne få vise frem noe hjemme av hva man har vært med å lage.

– Jeg synes Harald Zwart starta en fin trend med å ha premierer i Fredrikstad. Vi hadde det med Fuck up, og det er stas å kunne vise den aller siste sesongen av DAG i Halden aller først.

Eksklusivt for fansen

De tre første sesongene av DAG ble kåret til 2000 tallets beste norske TV-serie. Den har hittil blitt nominert til totalt 26 Gullruter og vunnet 11, og er med det den mest Gullrute meritterte dramaserien gjennom tidene.

Selve serien starter på TV2, 17. september, men Karlsen og co ville altså gi fansen mulighet til å delta på en eksklusiv visning.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags