- Mitt klare inntrykk er at flere pendlere nå ønsker å bosette seg ved skolen, sier Dag Midtfjeld.

354 leiligheter fra sommeren

187 leiligheter er allerede klare, når resten blir ferdigstilte til sommeren vil det være 354 leiligheter i de fire boligkompleksene. I tillegg skal 16 av de tidligere hyblene på området rehabiliteres.

- Det har lenge vært en veldig høy andel studenter som dagpendler fra andre byer i fylket, men jeg merker at det er i ferd med å endres. Det vil nok alltid være en del som velger dette, men for Halden som by er det viktig at flere bosetter seg her, og disse nye boligene vil være et viktig bidrag til det, sier Midtfjeld.

Vil bygge opp studentmiljøet

Han håper og tror at det på sikt vil bli lettere å bygge opp et skikkelig studentmiljø i Halden.

- Etter flyttingen fra Os, har dette vært en viktig sak for meg. Ved at flere studenter bor sammen, vil det være helt andre muligheter til å bygge opp noe varig. Og selv om disse studentene ikke bor i sentrum, snakker vi fortsatt om Halden, sier han.

Det er flere ledige leiligheter akkurat nå, og enkelte har vært redde for at prosjektet er for stort i forhold til interessen.

Har tro på at det blir fullt

- Grunnen til at det er ledige leiligheter nå er studenter som går her i bare ett semester. Det er blant annet snakk om korttidsstudenter fra utlandet. Så at det er noe ledig på våren er ikke så rart, sier Midtfjeld.

- Vi har fått overraskende mange søknader på de nye leilighetene til høsten. Og mange vet ikke en gang hvor de skal studere til høsten. Så jeg har stor tro å at de disse leilighetene blir fylt opp, avslutter Dag Midtfjeld.