– Dette var veldig hyggelig. Det er en bekreftelse på at vi gjør noe riktig, sier daglig leder Sebastian Engh på telefon til HA fra Berlin og Grüne Woche.

Maten skal være lokal

Det var «Guldkorn – Smak på Østfold» som delte ut prisen, og Curtisen vant fordi juryen mente at restauranten i festningen var den beste i Østfold på lokal mat.

I juryens begrunnelse sto det følgende:

– Et lite serveringssted i historiske lokaler på Festningen i Halden. All mat som blir servert har tilknytning til lokale råvarer i området rundt Halden og i Østfold. Alt lekkert og smakfullt servert av en fantastisk flott gjeng med kokker som serverer og forteller historien bak råvaren og menyen med stolthet og engasjement.

Bruker kreativitet

Ifølge Engh jobber de målrettet hver dag for å beholde profilen og filosofien som Kurt Øraas i sin tid bygget opp. Minimumskravet er at all maten skal være norsk, og helst fra Østfold. Engh forteller videre at de innimellom henter reinsdyr fra Nord-Norge, skalldyr fra Hitra eller fisk fra Ryfylke, men mesteparten av maten skal være fra Østfold, så langt det lar seg gjøre.

– Vår motivasjon er å vise fram lokale råvarer på en best mulig måte, og sørge for at vi samtidig fornyer oss.

– Vi prøver å tenke kreativt slik at gode lokale råvarer også blir et godt produkt servert til våre gjester, avslutter en strålende fornøyd Sebastian Engh.