Som et vårslepp med kyr

Øyvind Andreassen og de andre Comet-spillerne boblet av spilleglede over å være tilbake på is i egen ishall. – Én måned på is har satt oss tilbake, men nå kommer vi bare til å bli bedre og bedre utover i sesongen, sier Andreassen.  Foto: Atle Wester Larsen

Øyvind Andreassen og de andre Comet-spillerne boblet av spilleglede over å være tilbake på is i egen ishall. – Én måned på is har satt oss tilbake, men nå kommer vi bare til å bli bedre og bedre utover i sesongen, sier Andreassen. Foto: Atle Wester Larsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Endelig er Comet tilbake på is i Halden ishall.

DEL

– Magisk! Det er faktisk det eneste ordet jeg kommer på som kan beskrive følelsen, sier Sander Mjølnerød, som endelig kunne trene i ishallen igjen.

Savner ikke Ski ishall

Halden ishall har, grunnet et ødelagt kjøleanlegg, vært stengt siden 14. september. Nå er et mobilt anlegg på plass, og etter uker med dugnadsjobbing kunne isen tas i bruk i går kveld.

– Endelig! Det har vært en tung periode uten mulighet til å trene på is, så dette skal bli helt nydelig, sa Ole Sydvold.

I perioden uten is har Comet trent i Lionshov og Ski ishall, og bare 1-2 økter i uka.

– Maxi-taxi inn til Ski, med treningsstart klokka 22.00. Det skal det bli godt å slippe, smilte backen Tobias Skaarberg.

– Lei av å bo i en bag

Med unntak av en spøkefull Oskar Thorsen, som mente at Comet er best uten trening, var alle skjønt enige om én måned uten is har satt laget tilbake.

– Når det er to dager fra siste istrening til kamp, mister man helt isfølelsen og timing. I tillegg har vi jo ikke fått terpet på vårt eget spill. Så langt har vi vel knapt trent på power play, for eksempel, sa Sydvold.

Øyvind Andreassen strålte som ei sol, og er glad livet som hockeynomade er over.

– Nå er jeg lei av å bo i bag, sa «Nier'n», og fastslo at det er viktig både sportslig og sosialt å være tilbake i Halden ishall.

Suihkonen: – Tar litt tid

Comet tapte for Hasle/Løren onsdag, men har likevel fått en bra start på 1. divisjon. Med 11 av 15 poeng på fem kamper. Alle da selvsagt spilt borte.

– Jeg er ikke bekymret. Tvert imot er jeg fornøyd med det vi har klart å oppnå med så tøffe forutsetninger, sier trener Ted Suihkonen.

Han mener at fansen må smøre seg med tålmodighet.

– Vi er blitt satt tilbake av denne måneden, og trenger litt tid på å sette strukturen i laget. Nå gjelder det å klore til seg alle poeng vi kan, og så skal nok alle få se et bedre og mer velsmurt Comet etter landslagspausa i november, sa Suihkonen.

Gratis hjemmekamp

De grønne møter Furuset borte på lørdag, før det endelig er klart for sesongens første hjemmekamp (også mot Furuset) onsdag 21/10.

- Vi ønsker å gi litt tilbake, og inviterer til gratiskamp. Det er veldig mange som har gledet seg til A-lagets første hjemmekamp, og dette følte vi var en fin gest, sier Bjørn Hofgaard og Thorbjørn Danielsen, henholdsvis leder og nestleder i Comet Elite.

De to minner om at det er kaldere enn vanlig i Halden ishall om dagen, og oppfordrer alle til å kle seg godt.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.