Gå til sidens hovedinnhold

– Håper det vil hagle med bamser

Artikkelen er over 5 år gammel

I morgen kan du som tilskuer kaste bamser på isen når Comet scorer. Til en meget god sak.

– Vi selger bamser i ishallen, og håper å se at det hagler med bamser når Comet scorer, sier Rune Jonsdal, trønderen som er leder i Hockey mot Kreft.

Han etablerte foreningen ved en ren tilfeldighet i 2011. Samme år dannet Hockey mot Kreft et lag til sykkelkraftprøven Trondheim - Oslo. Og kjørte inn nesten 100.000 kroner...

Telefon fra «Zucca»

– Da vi satt helt utslitte i bilen på vei hjem ringte Zuccarello. Han ville donere en signert Rangers-drakt, som vi auksjonerte for noen tusen kroner.

Dermed hadde snøballen begynt å rulle. Den rullet fort, og den ruller fortsatt. Hockey mot Kreft har samlet inn sekssifrede beløp i flere byer og regioner.

– Vi har bidratt med 300.000 kroner til bygging av ungdomsrom på universitetssykehuset i Stavanger, og også noe tilsvarende på St. Olav i Trondheim. Målet og drivkraften er å gi syke barn, ikke bare kreftsyke, en bedre hverdag. Altså å skape høydepunkter og magiske øyeblikk, sier Jonsdal engasjert.

Gratis bamsekamp

I morgen (lørdag), til «bamsekampen» mellom Comet og Grüner, kommer Hockey mot Kreft til Halden.

– Vi skal ha stands med salg av T-skjorter og andre effekter. I tillegg selger vi bamser (50/100 kroner), som skal kastes på isen ved første Comet-scoring.

Bamsene skal i etterkant gis til syke barn ved Kalnes, og Jonsdal påpeker at bamsene som kastes ut på isen må være nye og innpakket i plast.

Comet-profilene Øyvind Andreassen og Einar Egeland er glade for å kunne bidra.

– Hockey mot Kreft gjør en fantastisk jobb. Vi vet jo at Tobias (Skaarberg) har syklet Trondheim-Oslo for de før, og det er flott at hele klubben kan bidra til en så god sak, sier de.

Håper folk stiller opp

Egeland er utestengt og skal ikke spille kampen. Uoppfordret spør han derfor Jonsdal om han kan bidra på annet vis.

– Jeg står gjerne med bamsesalget. Det er givende å kunne bidra på denne måten, sier han.

En lang rekke av Comets sponsorer har sørget for at det er gratis inngang på kampen.

– Det blir også samlet inn pengegaver til Hockey mot Kreft. Vi oppfordrer alle til å gi noen kroner i bøssene. I samarbeid med sponsorer og andre støttespillere bidrar også Comet med 10 kroner per tilskuer, sier Yngve Netteland i Comet.

Onsdag var det 439 tilskuere da Comet møtte Ringerike.

– Nå håper vi at det kommer mange flere, og at folk får se både god ishockey og støtter opp om en god sak, sier Øyvind.

Før kampen ligger Comet på 7. plass med 43 poeng, mens Grüner er nummer fem (58 p).

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.