Gå til sidens hovedinnhold

– Underlig kritikk

Minister om Saugbrugskutt:

Artikkelen er over 6 år gammel

Miljø- og klimaminister Tine Sundtoft (H) forsvarer at Saugbrugs har fått avslag på sin søknad om CO2-kompensasjon, og dermed går glipp av 25 millioner kroner.

– Norske Skog Saugbrugs er en del av CO2-kompensasjonsordningen, og det bekrefter vi i dette vedtaket. Det er viktig at vi i forvaltningen av regelverket respekterer rammene for den ordningen som er fastsatt. Kritikken fra Ap er underlig, fordi partiet selv var med på å bestemme rammene for ordningen i 2013, skriver miljø- og klimaminister Tine Sundtoft (H) i en e-post til HA.

Les også: Saugbrugs er tema på Aps landsmøte

Les også: Det er en industriell ulykke

Les også: Saugbrugs gir seg ikke uten kamp

Reduksjon

– Ifølge regelverket skal kompensasjonen reduseres dersom virksomheten i 2012 hadde tilgang til en langsiktig kraftavtale inngått før innføringen av EUs kvotesystem i 2005.

Forundret: Miljø- og klimaminister Tine Sundtoft (H) er forundret over kritikken fra Arbeiderpartiet. Foto: Regjeringen.no

Norske Skog Saugbrugs hadde i 2012 tilgang til en slik langsiktig kraftavtale. Kompensasjonen skal dermed i utgangspunktet reduseres.

Dokumentasjon

Problemstillingen var om Saugbrugs kunne påberope seg et unntak i forskriften: Virksomhetene skal likevel ha full kompensasjon dersom de kan dokumentere at det før skjæringstidspunktet i 2012 var truffet endelig beslutning om at den gamle kontrakten skulle erstattes med en ny kontrakt.

I likhet med Miljødirektoratet kom departementet fram til at Norske Skog ikke hadde dokumentert at det var tatt en endelig beslutning om en ny kraftavtale, skriver hun.

Kommentarer til denne saken