Gå til sidens hovedinnhold

Christian (17) er Haldens ferskeste norgesmester: - Målet? Bli verdens beste!

Christian Karrestad (17) dominerte gjennom hele helga, og sikret seg et suverent NM-gull i funksjonell fitness. Neste mål for den ambisiøse 17-åringen er å prestere på internasjonalt nivå - under VM i Sverige i november.

- De to beste utøverne fra U18 har fått tildelt plass i VM. Det ser jeg veldig frem til, ettersom ett av mine mål er å utmerke meg på internasjonal arena! Blir herlig å møte utøvere fra andre land, som deler samme lidenskap, sier han.

Allsidig idrettsbakgrunn

Karrestad vant et overlegent NM-gull i helga, og sikret seg i praksis seieren allerede etter 3. økt.

- Jeg har holdt på med funksjonell fitness, eller CrossFit i tre år. Før det drev med alt mulig rart av idretter, noe jeg tror har gitt meg en fordel, ettersom funksjonell fitness handler om allsidighet. Jeg var spesielt ivrig på håndballbanen, og satte også pris på fotball.

- Hvor mye trener du?


- Jeg legger ned utrolig mye tid i idretten, ofte opp mot 25+ timer i uken.

Og på sikt er ambisjonene høye?

- I første omgang skal jeg gjøre en god figur på VM i november, men det ultimate målet er å bli verdens beste!

"Følelsen er super!"

- Hvordan er følelsen som nybakt norgesmester?

- Jeg har enda ikke tatt følelsen hent innover meg, men den umiddelbare følelsen er helt super! Jeg strever alltid etter å være best, og føler virkelig at jeg har fått vist det denne helga, svarer Karrestad.

Kristian Bjordal Brenne, også fra Halden, gjorde også et godt NM.

NM i helga har bestått av 6 tester; endurance, skill, strength, bodyweight, mixed og power. Idretten ble godkjent i norges idrettsforbund i 2019 og er en del av International Functional Fitness Federation.

Kommentarer til denne saken