– Jeg har laget plater i Halden i mange år nå, på fredag planlegger vi å gjøre de sangene som er mine favoritter blant alle vi har spilt inn her, fortsetter Chip,- det er interessant at nesten halvparten av de mest populære sangene mine på strømmetjenestene nå er produsert her i Halden.

Chip mener at den nye musikkvirkeligheten er bedre enn den gamle, da radiospilling i vesentlig grad var flaskehalsen for hvilken musikk vi fikk høre.

– Med færre radiostasjoner og mere strømming merker jeg at folk finner fram til det som er mine beste sanger.

Angelina Jolie ringte

For et par år siden ble Chips sang «I´ll carry for you» brukt i en norsk tv-annonse for telefontjenester. Det var den reklamen som gjorde at Åge Aleksandersen oppdaget Chips musikk, slik han fortalte her i HA for et par uker siden.

Her om dagen ringte Chips niese, skuespillerinnen Angelina Jolie, og spurte om hun kunne få bruke Chips klassiker «Wild thing» i en reklamefilm for en veldedig sak.

Rett etter nyheten om at Chip hadde vunnet «The Pilot Award» under festivalen «New Media Film Festival» i Los Angeles for videoen til tittelkuttet på hans siste album, «Whiskey Salesman». Filmen er spilt inn på Chips favorittbar, «Parnell´s», i hjembyen New York. En av de tidligere vinnerne av prisen er Jeff Bridges.

– Sangen er en slags «Life Lesson», om å lytte til de som kan noe, gjøre hjemmeleksene sine og ikke lure seg selv. Stille de riktige spørsmålene.

Oppdaget country da han var åtte

Chip mener at han bare var åtte år gammel da han oppfattet visdommen, humoren og tristheten i de beste countrysangene.

– Det var litt vanskelig å forklare for foreldrene mine, forteller Chip,- men på slutten av 1960-tallet og begynnelsen av 70-tallet brakte denne interessen for gode countrysanger meg i kontakt med samtidige som Kris Kristofferson, John Prine og Steve Goodman («The City of New Orleans»).

Låtskrivere som bidro til å snu opp ned på country-låtskriverfaget.

– Gøran er som en bror

– Jeg har fått mer ut av konserter med John Prine enn noe kirkebesøk, avslører Chip, – siden både Prine og jeg har skrevet sanger om engler («Angel of the morning» og «Angel from Montgomery»), fikk vi ideen om å skrive sangen «Sixteen Angels dancing ´cross the moon» sammen. Vi laget teksten på mobiltelefon mens Prine kjørte rundt i en rundkjøring i Nashville! 

På fredag spiller Chip Taylor sammen med Grini, som han traff her i Halden i 2011. Grini er kjent for haldensere for sitt pianospill med Hege og Tor Brynildsen og Paal Flaata.

– Jeg er glad i Gøran som en bror, han er en velsignelse for meg, vi samarbeider svært godt. Vi kommer til å spille inn på fredag, kanskje det blir en plate av det?