I fjor åpnet Fredrikstad-bandet CC Cowboys for en Facebook-konkurranse hvor 25 fans kunne sikre seg to billetter til en unik intimkonsert. Og med tanke på konsertlokale ville bandet tilbake dit alt startet: til produsent Kai Andersen og Athletic Sound i Halden.

Bandet ønsket under konserten å gjennomføre en innspilling til en helt ny liveplate. Noe som i går kveld utgjorde en spesiell opplevelse for konkurransevinnerne som møtte opp i Haldens musikkstudio.

Året 1989

I 1989 kom 21 år gamle Magnus Grønneberg og hans bandmedlemmer inn dørene til Haldens musikkstudio. CC Cowboys ønsket å leve ut musikkdrømmen ved å spille inn sitt aller første album. Første møte med Athletic Sound og Kai Andersen ga en umiddelbar kjemi – det var bare å sette i gang. Etter kort tid hadde de sammen produsert albumet "Blodsbrødre".

I 1990 ble albumet å få tak i over hele landet. Ikke nok med det. For debutalbumet, mottok CC Cowboys prisen for “årets nykommer” under Spellemann samme år.

– Det ble jo en kjempesuksess i 1990, og vi har mer eller mindre fulgt hverandre siden den gang. Det var en kickstart for min karriere i denne bransjen, sier Kai Andersen.

Lengtet tilbake

Mars 2019 kom Magnus Grønneberg tilbake til Halden for å ta opp kontakten med sin gamle venn.

– Kai og jeg har alltid vært gode venner og respektert hverandre. Jeg har tenkt mye på han de siste årene. Møtet vårt i fjor gjorde så jeg lengtet tilbake til Athletic Sound og tidene vi hadde der. Derfor sa jeg til han at hvis han bare gir meg litt tid til å skrive, kommer jeg snart igjen og spiller inn et nytt album, forteller Grønneberg.

For to uker siden var Magnus Grønneberg tilbake i Halden med CC Cowboys for å sette i gang innspillingen. Samtidig planla de oppsetningen til liveplate-innspilling og potensiell TV-konsert fra Athletic Sound.

– Det har vært så utrolig gøy. Og et gammelt vennskap har blitt til noe nytt. Vi har forandret oss og gjort så mye på hver vår kant, Kai og jeg. Men så kommer man hit, og det er akkurat som om man bare har vært ute og drukket te, og kommet tilbake. Nå er vi ferdig med et helt nytt album som vi slipper til høsten, sier han.

Fra Alta til Halden

I dag ble det ferdige produktet samt bandets 30 års-jubileum feiret i lag med trofaste fans fra varierte landområder. Blant disse var to karer som spratt opp av sengen klokken 7.00 for å rekke kveldens festligheter.

Det var på Hammerfest Sykehus ved siden av sin fødeklare kone i 1990 at finnmarking Kjell-Ragnar Nilsen for første gang hørte lyden av CC Cowboys. Siden den gang har Fredrikstad-bandet hatt en viktig plass i hjertet. Med sønnen Rudi-André Nilsen reiste han fredag fra Alta Flyplass til Gardermoen, for så å busse til Halden og Athletic Sound studio hvor alt startet.

– Det har vært en lang – og ikke minst dyr – reise, men jeg vet med hundre prosent sikkerhet at det vil bli verdt det. Det at vi skal få se CC Cowboys i det samme studioet hvor “Blodsbrødre” ble spilt inn, er ganske så spesielt, sier finnmarkingen fornøyd.


Grønneberg mimret

Med et brak i Athletic Sounds lokaler, åpnet CC Cowboys med låten "Synder i sommersol" som hører til albumet som ble spilt inn i Halden i 1989. Videre fulgte de berømte slagerne "Harry", "Tigergutt" og "Kanskje du behøver noen".

Magnus Grønneberg tok seg god tid mellom hver låt til å mimre tilbake til dagene da bandet og Kai Andersen sammen produserte ytterligere to albumer. Etter suksessen med "Blodsbrødre" kom nemlig CC Cowboys tilbake til Athletic Sound hvor "Rockenroll ryttere" og "Tigergutt" ble enda to 90-talls-utgivelser.

Kai Andersen:- En absolutt legende

André Løyning som jobber for United Stage Norway, har hatt en stor rolle i planleggingen og oppsetningen til kveldens arrangement.

– Det å få invitere folk inn hit er helt fantastisk. Og responsen vi ser her i kveld er helt enorm. CC Cowboys er det bandet du tror du kan tre låter til, men så kan du femten. Det er et band som spiller de låtene folk vil ha, og de lager låter som blir en del av livet ditt og mitt.

Som prosjektplanlegger forteller Løyning at han har besøkt Athletic Sound utallige ganger de siste årene, og at det alltid føles like stort å komme tilbake.

Athletic Sound er et fantastisk studio og en kulturinstitusjon i norsk musikkhistorie. Halden er en stor prikk innen musikk på norgeskartet takket være Kai Andersen. En absolutt legende, konstanterer han.