Inviterer til byttedag for vintersportsutstyr i Halden sentrum

HSK-SATSING: Sammen med Sparebank1 Østfold Akershus inviterer Jens Erik Mjølnerød i Halden Skiklubb (t.v.) til byttedag for vintersportsutstyr. Det foregår i bankens lokaler på Wiels plass.

HSK-SATSING: Sammen med Sparebank1 Østfold Akershus inviterer Jens Erik Mjølnerød i Halden Skiklubb (t.v.) til byttedag for vintersportsutstyr. Det foregår i bankens lokaler på Wiels plass. Foto:

Av

Denne helgen kan du både kvitte deg med sportsutstyr du ikke lenger bruker, og skifte det ut med brukt utstyr til en rimelig penge.

DEL

– Prislappen på deltakelse i norsk barneidrett blir stadig større. Dette fører til utenforskap. Samtidig vet vi at utstyr til flere hundre millioner kroner står ubrukt og støver ned i norske boder og garasjer. Skal vi redusere kostnadene for norske barnefamilier, og sikre at enda flere får ta del i idrettsgleden, må vi sørge for å plassere brukt utstyr der det kommer til nytte – i hendene på barna, sier Jens Mjølnerød i Halden Skiklubb og Tom Willy Prangerød i SpareBank 1 Østfold Akershus.

Slik får du levert inn

Denne helgen samarbeider de om en egen dag for kjøp og salg av brukt vintersportsutstyr.

– Vi håper mange ser muligheten til å få ryddet litt hjemme i garasjen med å kunne selge ditt gamle utstyr som f.eks ikke passer lenger til barn som har vokst ut av størrelsen. På fredag 8. november kan du mellom kl. 16:00-19:00 levere utstyret. Her vil du sammen med funksjonærer fra Halden SK sette en pris på utstyret og det blir klargjort for salg dagen derpå. Du leverer utstyret i lokalene til SpareBank 1 på Wiels plass 2, sier de to.

Utstyret må være ordentlig rengjort og klargjort for salg. De tar f.eks ikke imot ski med klister under. Det er kun diverse utstyr som ski, skøyter, staver etc. Klær tar de ikke i mot.

Utsalg på lørdag

Lørdag 9 november mellom kl. 11:00-15:00 blir det så mulighet til å kjøpe annet utstyr som andre har lagt ut for salg. Alle kan kjøpe og man må ikke ha levert inn noe selv for salg.

– Dette er en fin mulighet til å få kjøpt utstyr for en meget rimelig penge, sier initiativtagerne.

Alt foregår i lokalene til SpareBank 1 på Wiels plass.

25% av salgsprisen går til arrangøren Halden SK som organiserer og ordner med opplegget.

Hvert år betaler norske foreldre store summer for barnas idrettsaktiviteter. Nær seks av ti foreldre på Sør- og Østlandet med barn i organisert idrett svarer i en ny undersøkelse at de syns norsk barneidrett er dyrt. Samme undersøkelse viser at på landsbasis ligger den årlige prislappen på idrett per barn på 10.476 kroner i gjennomsnitt.

– Stort utstyrspress

– Vi vet at det eksisterer et utstyrspress i norsk barneidrett, og at kostnader knyttet til dette gjør betydelige innhugg i familieøkonomien. Derfor arrangerer SpareBank 1 Østfold Akershus og Norges Skiforbund Langrenn Byttehelgen, sammen med Halden Skiklubb. Vi mener at økonomi ikke skal stå i veien for idrettsglede, og Byttehelgen er et viktig initiativ for å øke tilgjengeligheten på utstyr, og gi flere i Halden og omegn muligheten til å ta del i moroa, sier Prangerød og Mjølnerød.

Byttehelgen er Norges største dugnad for brukt sportsutstyr. Hvert år strømmer tusenvis av norske familier til bruktski-salgene for å selge utstyr de ikke lenger trenger, eller gjøre gode kupp.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags