- Jeg har bare gode minner fra Halden, så jeg har ingen god grunn til ikke å være glad i byen, sier Harald Rønneberg lystig.

Flytter gjerne tilbake

For ikke lenge siden så vi Harald Rønneberg bli satt i nok en ubekvem situasjon på Senkveld med Thomas og Harald. Denne gangen var det på tide med en løgndetektortest.

Da han fikk spørsmålet om han en gang kunne se for seg å flytte hjem til Halden igjen, ble det en lang pause før han svarte, ja.

- Sa jeg ja eller nei til det spørsmålet der, spør Rønneberg noe undrende når HA tar opp spørsmålet.

- Jeg måtte tenke veldig, for jeg ville jo være ærlig. Jeg tenkte, ikke nå for det går ikke med den jobben jeg har. Men en gang, det vil jeg gjerne.

- Vi har den joviale dialekta

- Thomas ler litt av meg. Han har jo så klart tilknytning til sin hjemby som er Sandefjord. Men jeg opplever ikke at Sandefjord har den samme patriotismen som vi har her i Halden.

 Jeg tror vi har måttet kjempe litt mer her nede. Folk har ofte en misoppfatning av denne byen. Vi er avslappa, prater og vi har jo den joviale dialekta vår som folk har ledd litt av, men her kommer vi, forteller Rønneberg.

Harald Rønneberg flyttet fra Halden da han ble innkalt til førstegangstjeneste i 1993.

- Jeg har ikke bodd i Halden siden jeg flyttet første gang, men det er rart hvordan man føler tilknytning likevel, forteller han.

Halden er en viktig del

Etter at Rønneberg forklarer hva som for han er en typisk haldenser, blir det veldig tydelig at det er nettopp det han selv er. Han er uten tvil en pratsom, avslappet og en utrolig morsom haldenser.

- Da jeg opplevde å bli en mer offentlig person, ble det ekstra viktig å bli trygg på den du er. Ikke prøve å være som alle andre mener du er eller bør være. Og der er Halden en veldig viktig del av min identitet, sier Rønneberg.

Tøyser mye

- Jeg tøyser mye med Halden, men bare med kjærlighet, legger Rønneberg varmt til med et smil om munnen som aldri viker.

Det å kunne le av seg selv, er en annen viktig styrke blant haldensere, i følge Rønneberg.

- Vi ler av oss sjøl, men vi vet hva vi står for, sier han på god og klar haldendialekt.

Haldenflagg i dåpen til sønnen

- Jeg har blitt en sånn tussete pappa, og det er veldig deilig, sier Rønneberg med et stolt smil.

Harald Rønneberg og kona Sølvi Haugland fikk nylig en sønn ved navn Ludvik. I følge Rønneberg er det ikke tvil om at det skal være haldenflagg som pynt på barnedåpen.

- Han har ikke vært i Halden enda. Men erru gal, han skal jo det. Det skal bli haldenser av han og, ler Rønneberg.

Stas å få bidra

- Jeg synes det er veldig hyggelig å bli spurt om å bidra. Det er veldig stas å få lov til å være en del av jubileet. Det er jo en ganske svær greie, for oss som er herfra, sier Rønneberg.

Rønneberg forteller at det er mange måter et lokalsamfunn kan reagere på i forhold til det å få status som offentlig person, og at reaksjonene fra Halden har betydd alt.

- Den måten Halden har backet meg på, er ganske fantastisk. Jeg får så mange tilbakemeldinger på at haldensere setter pris på det jeg gjør. Og det skulle folk ha visst hva betyr for meg.

Foreldrene mine som bor i Halden får ofte tilbakemeldinger på at de setter pris på arbeidet mitt i hverdagen, og det vil jeg påstå nesten er helt unikt for Halden, avslutter han.