Gå til sidens hovedinnhold

De omsetter for en kvart milliard

Artikkelen er over 4 år gammel

86 personer fra hele Norge er i helgen samlet på Fredriksten festning til den største landssamlingen for bygdeserviceforetak noensinne.

Bestill HA+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold!

– Det er 50 bygdeserviceforetak i Norge. I Halden i helgen så er det 86 representanter fra 28 av disse foretakene, forteller daglig leder bygdeservice i både Halden og Norge, Hans Kristian Berg og styreleder Solfrid Skjeflo Jellum.

Rekord

– Det er rekord, legger Skjeflo Jellum til.

Det var også fire representanter fra tilsvarende organisasjon i Sverige, Farmartjänst.

De 50 foretakene i Norge har blitt en betydelig næring og representerer en del av framtidas landbruk i Norge. Totalt er omsetningen på hele 250 millioner kroner.

13 millioner i Halden

– Det varierer fra noen hundre tusen til 42 millioner. Her i Halden omsetter vi for 13 millioner og sysselsetter 15 mann, forteller Berg.

Selv jobber Berg for Bygdeservice å heltid og duoen poengterer at mens det tidligere var slik at bygdeservice stort sett var bønder som brukte sin ledige tid, så har det nå blitt slik at man har ansatte folk.

Eksempler på tjenester som leveres er:

  • Snømåking
  • Vaktmestertjenester
  • Trefelling

Det sosiale er viktig

De understreker at slike samlinger som den i Halden er viktig for å treffe hverandre og utveksle erfaringer og ideer.

– Det sosiale er også svært viktig og tilbakemeldingene er svært positive. Vi startet med styremøte og middag på Curtisen torsdag. Fredag spiste vi her på hotellet. Mens det lørdag kveld var omvisning i festningen med påfølgende 1700-talls aften, forteller de.

En rekke ulike foredragsholdere var på plass. Her var temaer som: hvordan skape vekst, rensing av avløp for hus og hytter som næring, positiv utvikling og framtidsmuligheter og mye, mye mer. Det var også ulike utstillere på plass.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.