Gå til sidens hovedinnhold

«Byens fremste folkevalgte må tåle å stå i vinduet når hun har bestemt seg for å være potteplante»

Artikkelen er over 1 år gammel

Og så var vi gang igjen! Disputt og krangel i Halden-politikken er ikke akkurat noe nytt fenomen.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Etter bare kommunestyremøte nummer to Anne-Kari Holm ledet, forsvant tilsynelatende Høyres løfter om å være et konstruktivt og ryddig opposisjonsparti som dugg for sola. Indignerte representanter for det største opposisjonspartiet hevder de fikk en overhøvling av en rasende ordfører Anne-Kari Holm. Mens hun på sin side hevder at hun bare uttrykte skuffelse for at hennes gamle venner i Halden Høyre ga henne et slag under belte-stedet så snart muligheten bød seg.

Kritikken er todelt. Hennes forgjenger Thor Edquist (H) undret seg over hvorfor hun ikke var til stede under åpningen av IFEs satsing på kunstig intelligens. Til svar gir ordføreren Edquist rett, og hun beklager at hun feiltolket en e-post. Var det tilfeldig at det var den forrige ordføreren som målbar kritikken om hvilke prioriteringer en ordfører bør gjøre? Neppe. Var det nødvendig å lage en sak av dette? Absolutt ikke! Vi synes både Edquist og Høyre kunne ha løst dette på en smidigere måte, og gitt Holm en slakkere line i startfasen av sin gjerning.

Les også

Slag under beltestedet?

Vi synes det var mer politisk substans i kritikken omkring det faktum at hun har trukket seg fra vervet i Viken fylkesting. Som en følge av dette får Halden dårligere representasjon, og det er uheldig. Her burde Holm etter vår oppfatning ha orientert selv om sin beslutning. Da hadde hun hatt bedre kontroll på situasjonen.

Vi synes episoden etter torsdagens kommunestyre vitner om to ting: Høyre har ikke glemt at Holm og Sp skiftet side og sørget for maktskifte i Halden. Nå fikk hun et takk for sist. Hva det vil bety for det politiske klimaet framover skal det bli spennende å se. Den andre: Anne-Kari Holm har øyensynlig et felles trekk med sin forgjenger: Hun tåler kritikk ganske dårlig. Det bør hun gjøre noe med. For byens fremste folkevalgte må tåle å stå i vinduet når hun har bestemt seg for å være potteplante.

Les også

Høyre: – Ordføreren overhøvlet oss etter kommunestyret

Les også

– Jeg var ikke rasende, jeg var skuffet over mine venner i Høyre

Kommentarer til denne saken