Gå til sidens hovedinnhold

Høvleriet er klar for enda en ny butikk

Artikkelen er over 4 år gammel

Ta farvel med gjenbruksbutikken i Borggata. Den 16. september 2017 satser NLM Gjenbruk på et nytt lokale. Nå blir det større og bedre enn noen gang.

NLM Gjenbruk har 34 butikker over hele landet. Butikken i Halden har eksistert i nærmere ni år, nå er det på tide å flytte.

- Det er mange grunner til at vi flytter butikken, en av dem er at vi ønsker å bli mer synlige i bybildet. Vi vil komme til det største handelsområdet i Halden, sier Bjarte Rydland, daglig leder ved NLM Gjenbruk.

Større og bedre lokale

Rydland er begeistret over Høvleriet og skryter av huseieren.

- Vi er fornøyde med vår dialog med huseieren, de var gode å samarbeide med. Vi blir mer tilgjengelige for kundene, også på grunn av gratis parketing, sier han.

Daglig leder ved butikken i Halden, Gerda Solerød, gleder seg til å jobbe i det nye lokalet.

- Større lokale gir oss mange fordeler. Det blir lettere å ta imot varer, da det er bedre løsning på leveranser og mye plass vi kan bruke.

Et ideelt foretak

Det er ingen ansatte i NLM Gjenbruk, bare frivillige som jobber så mye de kan.

- Alle jobber frivillig og derfor kan vi med stolthet si at all overskudd går til hjelpearbeid i andre land, sier Solerød.

Det er alltid noe å gjøre og butikken er stadig vekk på jakt etter flere frivillige.

- Vi har fått noen som har meldt interesse, men vi trenger alltid flere, sier hun.

Inviterer til hyggelig handel

Målet med den nye butikken er å skape en hyggelig atmosfære hvor alle kan finne det de trenger.

- Vi ønsker å skape en lokal sosialplass. Vi inviterer på gratis kaffe, vafler og te. Alle er velkomne. Vår butikk er mer enn bare en butikk, den skal bety noe for alle, sier Bjarte Rydland.

Åpningen skjer i september.

Er ikke redd for konkurransen

Selv om NLM Gjenbruk er langt ifra den eneste gjenbruksbutikken i Halden er ikke de redde for konkurransen.

- Vi snakker om butikker som genererer gode energier og jobber mot gode formål. Vi, først og fremst, ønsker å skape interesser for gjenbruk. Det nye lokalet vil hjelpe oss med gode løsninger og gi oss mulighet til å selge store ting, som møbler, noe som ikke er helt vanlig i Halden ennå.

Ønsker du å donere?

NLM Gjenbruk selger kun det de får donert. Det er slik at noen kommer til butikken med ting de vil donere. I andre tilfeller ringer folk på forhånd før de kommer. I tillegg, disponerer butikken en bil som kan komme og hente donasjoner. Alle donasjoner blir tatt imot med takknemlighet.

- Nå har vi plass til alt, sier Gerda Solerød.

Kommentarer til denne saken