– Bussjåføren er siktet for uaktsomt å ha forvoldt en annens død, sier politiadvokat Anders Wiig til Halden Arbeiderblad.

Det var VG som meldte om den siste utviklingen først tirsdag ettermiddag. De opplyser også om at bussjåføren selv mener han ikke har gjort noe straffbart.

Siktet

– På nåværende tidspunkt er han siktet etter straffeloven § 281, som rammer den som uaktsomt forvolder en annens død, forteller politiadvokaten.

Siktelsen er gjort på bakgrunn av vitneforklaringer, undersøkelser gjort på stedet og den øvrige etterforskningen. Førerkortet til bussjåføren er beslaglagt.

– Siktede har forklart seg til politiet, uten at vi ønsker å kommentere hva han har sagt, opplyser Wiig.

Politiet har iverksatt en bred og omfattende etterforskning, hvor det gjenstår flere etterforskningsskritt. Her vil de blant annet forsøke å avdekke et klarere hendelsesforløp.

– Av hensyn til de pårørende og den videre etterforskningen, ønsker vi ikke å gå ut med ytterligere opplysninger i saken, avslutter politiadvokat Anders Wiig.

Møteulykke

Mandag formiddag omkom to personer etter en møtekollisjon på Sørlifeltet i Halden. En mann i 60-årene fra Halden og en kvinne i 30-årene bosatt i Bergen.

En buss som kom fra Svinesundsparken kolliderte i en møteulykke med en personbil som kom fra Halden. Begge de to omkomne satt i personbilen. I bilen satt det også tre andre personer. En av dem ble alvorlig skadet mens de to andre ble lettere skadet.

De tre personene som befant seg i bussen da ulykken skjedde kom alle fra hendelsen uten fysiske skader.

Så sammenstøtet

Rett bak personbilen kom en kvinnelig yrkessjåfør som så sammenstøtet.

HA snakket med sjåføren på stedet mandag. Da forklarte hun at hun så at bussen kom over i feil kjørebane i forkant av kollisjonen.

HA valgte å vente med å publisere denne opplysningen til politiet kom med en oppdatering om årsaksforholdet.